Spotify i dalje dominira tržištem globalnog streaminga


Apple Music je drugi najuspješniji streaming servis na svijetu, a slijede ga Amazon Music i Tencent Music, govori izvještaj kompanije MIDiA Research.

Spotify i dalje dominira tržištem glazbenog streaminga, prenosi Billboard. Prema izvještaju kompanije MIDiA Research, objavljenom sredinom siječnja, servis je krajem lipnja imao 523.9 milijuna pretplatnika u svijetu što mu je donijelo ukupni udio od 31 posto. Taj udio je, međutim, za dva posto manji negoli godinu dana ranije. Apple Music je drugi najuspješniji streaming servis na svijetu s udjelom od 15 posto odnosno nešto više od 78 milijuna pretplatnika. Amazon Music i Tencent Music imaju trinaest posto udjela. Platforma s najvećim rastom je YouTube Music koji je došao do osam posto ukupnog udjela na globalnom tržištu glazbenog streaminga.

Analitičar kompanije MIDiA Rezearch Mark Mulligan u izvještaju o tržišnom udjelu streaming servisa ističe da je erozija utjecaja Spotifyja u svijetu streaminga ‘postojana i ustrajna’. Spotify se posljednjih mjeseci suočava sa sve većim brojem javnih kritika povezanih s kontroverznim epizodama podcasta Joea Rogana i odlukom osnivača Daniela Eka da investira 114 milijuna dolara u kompaniju Helsing. Helsing je europski obrambeno siguronosni startup koji proizvodi, kako se navodi, software ‘za zaštitu liberalnih demokracija od mogućih šteta’ odnosno software koji bi pomogao vojnicima u ‘otkrivanju neprijateljskih dronova i neprijateljskih trupa’.

Istovremeno, Spotify je lansirao novu edukacijsku stranicu dizajniranu kao pomoć izvođačima da dosegnu veći broj slušatelja na samoj platformi. Edukacijska stranica dostupna je svim izvođačima koji su prisutni na Spotifyju.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s