Daily Driver: Sebastian Yatra, Rosario, Jorge Celedon – ‘Dharma’


Blog Airplay Radio Charta svakoga dana donosi odabranu pjesmu koja – svojim rukopisom – zaslužuje pažnju. Pjesma ‘Dharma’, naslovna stvar novoga albuma Sebastiana Yatre, naš je današnji Daily Driver.

Jednostavno vam se mora učiniti bliskom na prvo slušanje. Toliko je sugestivna ta pjesma Sebastiana Yatre koja pripada žanru popa na španjolskom jeziku. Kolumbijski kantautor će reći kako je jednostavno znao da želi napisati pjesmu koju će se zvati ‘Dharma’. Ona govori o, istaknut će, ‘dobrim stvarima u životu koje ti padaju na pamet kada radiš stvari kako treba’. I taj osjećaj zahvalnosti istaknuo je u stihovima poput: ‘Mora da sam učinio nešto sjajno u prošlom životu, kad si se ti pojavila u ovom.’

Singl ‘Dharma’ povezuje nekoliko glazbenih naslijeđa – kolumbijsku vallenatu i španjolski flamenco – i tu sigurno leži razlog te bliskosti koju osjećamo slušajući je. Kako bi zaokružio ideju, Sebastian Yatra je za snimku naslovne pjesme novoga albuma u goste pozvao predstavnike kolumbijskog i španjolskog zvuka – Jorgea Celedona i Rosariju Flores – i tako je nastala stvar koja radijski eter u trenu učini toplijim.

Blog Airplay Radio Charta svakoga dana donosi odabranu pjesmu koja – svojim rukopisom – zaslužuje pažnju. Ona je naš Daily Driver.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s