Rooftop nastup grupe The Beatles objavljen je kao album ‘Get Back’


Album na streaming servisima dio je većeg obilježavanja 53. godišnjice nastupa.

Ringo Starr, Paul McCartney, John Lennon, and George Harrison in THE BEATLES: GET BACK. Photo courtesy of Apple Corps Ltd.

Kompletni rooftop nastup sastava Beatles iz 1969. godine objavljen je kao album ‘Get Back (The Rooftop Performance)’ na platformama za glazbeni streaming. Radi se o kultnom nastupu liverpoolskog kvarteta koji je održan na krovu njihove kompanije Apple Corporations i predstavlja njihov posljednji nastup uživo u karijeri. Audio donosi novu zvučnu sliku u stereo tehnici i miksevima u tehnologiji Dolby Atmos koje su pripremili Giles Martin i Sam Okell. Radi se o dijelu većeg obilježavanja 53. godišnjice nastupa.

The Rock and Roll Hall of Fame će, u sklopu obilježavanje godišnjice koncerta na krovu, donijeti multimedijalnu izložbu ‘The Beatles: Get Back to Let It Be’. Izložba će, navodi organizator, ‘omogućiti obožavateljima da prisustvuju probama i sessionima benda u siječnju 1969. godine i svjedoće finalnom nastupu grupe, okruženi velikim projekcijama i vrhunskim zvukom’. Izložba će sadržavati originalne instrumente, odjeću, rukopisne tekstove i druge unikatne premete. Izložba će biti otvorena 18. ožujka i trajat će do ožujka 2023. godine.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s