Daily Driver: Harry Styles – ‘As It Was’


Najveća noć glazbe je iza nas i na njoj su trijumfirali Jon Batiste i Silk Sonic. Najveća priča pop glazbe trenutka, s druge strane, novi je singl Harryja Stylesa.

Foto: Naslovnica singla ‘As It Was’ (Epic – Menart)

Dakle, da. Budite uvjereni da se radi o jednome od najvećih hitova godina i pjesmi koju ćete mjesecima slušati u radijskom eteru. Novi singl Harryja Stylesa ima ama baš sve što treba imati pop smash novoga doba – ljepljivi refren, brzi ritam, okretnu produkciju, sjajnu izvedbu, temu ljubavnog udaljavanja, privlačan video i zvijezdu iznimnog sjaja. Zvijezdu na čije nove radove se, usotalom, s nestrpljenjem čekalo. Pjesma ‘As It Was’ utažila je dio žeđi tog nestrpljenja, a puni napitak moći ćemo ispiti 20. svibnja, kada će se pojaviti treći album Harryja Stylesa pod nazivom ‘Harry’s House’.

Stvar je skinula rekord Spotifyja za najstreamaniju pjesmu u jednome danu – na globalnoj razini, ali i u Sjedinjenim Državama. Globalna brojka iznosi 21.6 milijuna streamova i čini se nevjerojatno velikom. Na YouTubeu, pak, video je u prva tri dana ostvario gotovo 33 milijuna pregleda spota izrazito ugodnih boja, zanimljiva kadriranja i ispunjena simbolikom koja će dočarati te trenutke u kojima se dvoje ljudi udaljavaju jedno od drugog. Spot je režirala ukrajinska redateljica Tanu Muino, djevojka koja je istaknula da joj je Harry ispunio životni san i umjetnica koju je taj san sustigao u teškim trenucima ratne invazije na nejzinu domovinu.

Pjesma ‘As It Was’ predstavlja odmak od zvuka koji smo navikli slušati u radovima samostalne karijere nekadašnjeg člana grupe One Direction. Rock orijentire zamijenio je synth-pop s utjecajima osamdesetih i stil sličan onome koji danas njeguje The Weeknd. New Musical Express napisao je kako se radi o refleksivnoj odi promjene koja ima dvije strane – onu slatku i onu gorku. U cijeloj ovoj priči tek neobična je činjenica da među potpisnicima pjesme ne nalazimo članove norveške grupe A-ha, jer je zvučni identitet pjesme ‘Take on Me’, bez ikakve sumnje, inkorporiran u melodijsku strukturu po kojoj ćemo prepoznavati novi Stylesov singl.

Blog Airplay Radio Charta svakoga dana donosi odabranu pjesmu koja – svojim rukopisom – zaslužuje pažnju. Ona je naš Daily Driver.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s