The Weeknd treći puta predvodi listu ARC 100 s pjesmom ‘Sacrifice’, Adele i Ed Sheeran imaju dva singla u Top 10


Lista ARC 100 ima natprosječnih deset noviteta, a većinu čine izvođači elektroničke plesne glazbe. The Weeknd je, u međuvremenu, lansirao prvi dio konceptualne koncertne turneje na kojoj će mu podrška biti Doja Cat.

The Weeknd je jedan od izvođača koji s lakoćom osvajaju domaći radijski eter, a njegova dva singla – ‘Blinding Lights’ i ‘Save Your Tears (feat. Ariana Grande)’ – predvodila su godišnje izvještaje Airplay radio Charta u protekle dvije godine. Foto: Naslovnica albuma ‘Dawn FM’ (Republic – Universal Music)

The Weeknd treći puta predvodi listu ARC 100 s pejsmom ‘Sacrifice’, a Adele i Ed Sheeran i dalje imaju po dva singla u Top 10 Službene radijske liste u Hrvatskoj. Singl ‘Sacrifice’ dolazi s albuma ‘Dawn FM’ na kojemu se nalazi i prethodni ‘Take My Breath’ dok su pjesme britanskih kantautora dio aktualnih albuma ’30’ (Adele) i ‘=’ (Ed Sheeran). Među prvih pet smjestila su se još tri non-movera odnosno pjesme koje nisu promijenile poziciju u odnosu na prošli tjedan. Radi se o singlovima ‘When I’m Gone’ (Alesso & Katy Perry, br. 2), ‘Cold Heart (Pnau Remix)’ (Elton John & Dua Lipa, br. 3) i ‘abcdefu’ (GAYLE, br. 4). Hrvatski Top 5 zaključuje Adele sa singlom ‘Oh My God’.

Airplay Radio Chart je nastao na temelju zbroja podataka o emitiranju pjesama licencne produkcije u programima radijskih stanica širom Hrvatske prema podacima servisa 1Played. Lista ARC 100 uzima u obzir izdanja objavljena unutar 80 tjedana od njihova inicijalnog ili ponovnog objavljivanja, a ukupna formula mjerenja temeljena je i na podacima i stupnju koncesije radijskih stanica i podacima o istraživanju slušanosti radijskih programa u Hrvatskoj. Lista s datumom od 7. ožujka donosi rezultat monitoringa programa radijskih stanica u periodu od 21. do 27. veljače.

The Weeknd je jedan od izvođača koji s lakoćom osvajaju domaći radijski eter, a njegova dva singla – ‘Blinding Lights’ i ‘Save Your Tears (feat. Ariana Grande)’ – predvodila su godišnje izvještaje Airplay Radio Charta u protekle dvije godine. Iste pjesme dobile su i priznanje IFPI Global Digital Single Award dvije godine zaredom od kojih je ovogodišnje Svjetska diskografska federacija potvrdila prošlog tjedna.

U programima domaćih radijskih stanica u međuvremenu se počela emitirati i remiskirana verzija pjesme ‘Take My Breath’ koju potpisuje talijanski produkcijski duo Agents of Time. Trance pogled na 80s-like singl prati, darkerskim tonovima obojani, video čija radnja bi se lako mogla smjestiti u osamdesete godine prošlog stoljeća. Ova verzija je zauzela 25. mjesto ovotjednog mjerenja, a nalazi se na posebnom izdanju The Weekndova novog albuma. Ploča ‘Dawn FM (Alternate World)’ donosi i suradnju ‘Moth to a Flame’ sa sastavom Swedish House Mafia (br. 21), ali i remiks švedskog elektroničkog trija koji je napravljen upravo za ‘Sacrifice’.

The Weeknd je, nakon kratke odgode zbog invazije na Ukrajinu, lansirao i datume konceptualne koncertne turneje ‘After Hours til Dawn Stadium Tour’. Na datumima po Sjevernoj Americi izvođač podrške bit će mu Doja Cat, a počet će u Torontu početkom srpnja i završiti u Inglewoodu početkom rujna.

Među prvih deset na ovotjednoj listi ARC 100 prvi puta su se našli singlovi ‘In the Dark’ (Purple Disco Machine and Sophie and the Giant, br. 7) i ‘Anyone for You’ (George Ezra, br. 8), a među četrdeset prvi puta je dospio ‘Brooklyn’ (hot airplay, br. 31) kojega potpisjuu projekt njemačkih audiofila Glockenbach i članovi trija ClockClock. Iza imena ClockClock kriju se kantautor Bojan Kalajdžić i producenti Mark Vonsin i Fabian Fieser. Najveći skok među četrdeset (greatest gainer TFO) ostvarila je pjesma ‘Where Did You Go?’ (br. 17) s kojom su se Jax Jones i MNEK popeli za dvanaest mjesta prema naprijed.

Na listi ARC 100 smjestilo se deset noviteta od kojih šest pripadaju singlovima elektroničke plesne produkcije. Najviši novi ulaz (hot shot debut) smjestio se na 46. mjestu, a radi se o singlu ‘Hallucination’ koji su snimili Regard and Years & Years. Novitete potpisuju Clean Bandit feat. A7S, Silk Sonic (Bruno Mars & Anderson .Paak), Ed Sheeran, Charli XCX feat. Rina Sawayama, Alok & Alan Walker feat. KIDDO, Iann Dior, Saša Matić feat. Jelena Rozga, Ray Dalton x Alvaro Soler i Kungs. Najveći skok (greatest gainer ARC) iznosi 40 mjesta, a zabilježile su P!nk i Willow Sage Hart. Obiteljska pjesma ‘Cover Me in Sundhine’ smjestila se na 58. mjestu. Na listi ARC 100 nalaze se dvije pjesme koje su dio aktualnog izdanja mjerenja Croatia Songs magazina Billboard – ‘Heat Waves’ (Glass Animals, br. 18) i ‘Ti i ja’ (Saša Matić feat. Jelena Rozga, br. 93).

Aktualno izdanje liste ARC 100 objavljeno je s datumom od 7. ožujka. Pjesme možete preslušati putem playliste ARC 100 koja se nalazi na profilima Airplay Radio Charta na servisima Apple MusicDeezer i Spotify. Listu čertdeset najemitiranijih stranih singlova u domaćem radijskom eteru možete pronaći na stranici top-lista.hr Hrvatske diskografske udruge. Radijsku prezentaciju liste možete slušati u emisiji ARC Top 40 u programu HR2. Radijski show dostupan je i na radijskom podcastu putem Slušaonice Hrvatskoga radija.

Goran Komerički

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s