The Weeknd je dobitnik priznanja IFPI Global Digital Single Award za pjesmu ‘Save Your Tears’


The Weeknd je drugu godinu zaredom postao vlasnikom najuspješnijeg singla na globalnoj razini prema podacima Svjetske diskografske federacije. Pjesme o kojima je riječ, ‘Save Your Tears (feat. Ariana Grande)’ i ‘Blinding Lights’, su predvodile i godišnje liste Airplay Radio Charta za 2020. i 2021. godinu.

Pjesma ‘Save Your Tears’ je vlasnica priznanja IFPI Global Digital Single Award, ali i broj jedan godišnje liste Airplay Radio Charta za prošlu godinu. Foto: naslovnica albuma ‘After Hours’ (Republic – Universal Music)

The Weeknd je postao vlasnikom najuspješnijeg globalnog singla u prošloj godini i na taj način postao dobitnikom priznanja IFPI Global Digital Single Award koje dodjeljuje Svjetska diskografska federacija. Radi se o prvom izvođaču koji je priznanje osvojio dvije godine zaredom. Pjesma ‘Save Your Tears’ kanadskog kantautora je zauzela prvo mjesto liste IFPI Global Digital Single Chart za rezultate ostvarene u prošloj, a singl ‘Blinding Lights’ bio je najuspješnijim u 2020. godini. Iste pjesme su, podsjetimo, zauzele prva mjesta i na godišnjim listama Airplay Radio Charta za prošle dvije godine.

Zanimljivo je kako je ‘Blinding Lights’ ostao u orbiti najuspješnijih digitalnih pjesama na globalnoj arzini i tijekom prošle godine, jer je s njom The Weeknd zauzeo sedmo mjesto godišnje liste IFPI Global Digital Single Chart. Drugi globalno najuspješniji singl je ‘STAY’ koji su snimili THE KID LAROI i Justin Bieber, a treća je pjesma ‘Levitating’ Due Lipe. ‘Butter’ grupe BTS zauzeo je četvrto mjesto, a peta je Olivia Rodrigo sa singlom ‘drivers license’. Uz The Weeknda, po dvije pjesme među deset imaju i Justin Bieber odnosno Olivia Rodrigo, jer su njihove ‘Paeches’ i ‘good 4 u’ zauzele šestu odnosno osmu poziciju. Top 10 globalno najuspješnijih singlova zaključuju ‘MONTERO (Call Me By Your Name)’ Lil Nas X-a i ‘Bad Habits’ Eda Sheerana.

The Weeknd, Justin Bieber i OLivia Rodrigo imaju po dvije pjesme među deset najuspješnijih digitalnih singlova na svijetu. Foto: IFPI

Priznanje IFPI Global Digital Single Award dodjeljuje se na osnovi rezultata koje pjesma posstiže na digitalnim platformama, a uključuje ome ma pretplatnim računima korisnika streaming servisa, streaming na reklamama potpomognutim platformama, kao i pojedinačno streamanje i prodaju digitalnih singlova.

Jedna misao o “The Weeknd je dobitnik priznanja IFPI Global Digital Single Award za pjesmu ‘Save Your Tears’

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s