Daily Driver: Charli XCX – ‘Baby’


O da! Zanimljivo zvuči taj novi singl koji je objavila Charli XCX. Pjesma ‘Baby’ je naš današnji Daily Driver.

Foto: Naslovnica singla ‘Baby’ (Atlantic – Dancing Bear)

Vjerojatno ste posljednjih mjeseci – pa i godinu koju – primijetili kako se elementi pop zvuka i različitih žanrovskih odrednica koje su bile popularne osamdesetih godina prošlog stoljeća, sve više vraćaju u mainstream. Novi singl Charli XCX dio je tog pristupa i zato vam se ‘Baby’ može učiniti familijarnim. Jer sadrži jaki utjecaj funkyja i američkog R’N’B i zvuka pop glazbe tog doba. Stvar otvara skorašnji album ‘Crash’ koji će Charli XCX objaviti sredinom ožujka.

U razgovoru za britansko izdanje magazina Rolling Stone, britanska kantautorica je rekla da naslov ploče odražava njezino stanje uma.  ‘Skoro osjećam da ovaj naslov albuma postaje samoispunjavajuće proročanstvo. Trenutno se osjećam vrlo eksplozivno. Osjećam se vrlo na rubu, ponekad u dobrom, ponekad u lošem smislu’, istaknula je i dodala: ‘Dobro se osjećam kada vježbam za turneju, kada pomičem svoje tijelo. Tamo se osjećam sigurno i kao kod kuće. Uglavnom, svaki put kad to ne radim, osjećam se… kao tempirana bomba, pretpostavljam.’ Pjesmu ‘Baby’ prati koreografski video, a svoju televizijsku izvedbu stvar je imala u showu ‘Saturday Night Live’.

Blog Airplay Radio Charta svakoga dana donosi odabranu pjesmu koja – svojim rukopisom – zaslužuje pažnju. Ona je naš Daily Driver.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s