Daily Driver: The Weeknd – ‘Sacrifice’


Blog Airplay Radio Charta svakoga dana donosi odabranu pjesmu koja – svojim rukopisom – zaslužuje pažnju. Pjesma ‘Sacrifice’, novobjavljeno iznenađenje The Weeknda, je naš današnji Daily Driver.

I ako se po jutru dan poznaje, ovo će nam biti veličanstvena glazbena godina. Jer, zornjački album The Weeknda donio je iznimno boigat koncept plutajućeg radijskog programa ispunjenog relaksirajućim ugođajem elektroničkog popa s bogatim pogledom u naslijeđe osamdesetih. I taj ‘Dawn FM’, objavljen u prvi ovogodišnji Petak nove glazbe, odmah je izazvao terabajte oduševljenja svjetske glazbene kritike i publike sa svih kontinenata. S razlogom. Jer, kanadski kantautor svoju je introspekciju zahtjevnih misli zamijenio oslobađajućim ritmom koji zaziva životne užitke. A ako vam je dosta beskrajnih rasprava po društvenim mrežama i pojava društvenih štetočina, došetajte se do Spotifyja i Apple Musica, TIDAL-a i Deezera i upustite u duhovnu glazbenu obnovu feel good zvuka. Ili svrnite pogled na YouTube i uočite simboliku zastupljenu u videospotu pjesme ‘Sacrifice’. Prepoznajte kako svjetska glazbena zvijezda ističe da više ne želi biti žrtvom već kani disati punim plućima.

Album ‘Dawn FM’ jednostavno je predodređen biti glazbenim blockbusterom. Pripreman je pomno i dugo, a u njegovu radu sudjelovala su prestižna imena među kojima se ističu imena kao što su Calvin Harris, Max Martin i Swedish House Mafia. Upravo ovi posljednji – Mafia i Martin – stoje supotpisom iza singla ‘Sacrifice’, pjesme čiji je videospot u dva dana pregledan u više od šest milijuna puta. Ambiciozan i briljantan, album pop junaštva i bijega u osamdesete, čuvar razuma u vremenu zdravstvene krize i portal kroz čistilište, sve su to dojmovi koje su – pišući o ploči ‘Dawn FM’ – skupili autori prestižnih svjetskih adresa kao što su The Guardian, Variety, Consequence of Sound i Rolling Stone.

Blog Airplay Radio Charta svakoga dana donosi odabranu pjesmu koja – svojim rukopisom – zaslužuje pažnju. Ona je naš Daily Driver.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s