Sam Smith: Pop tuga o prošlom i propuštenom


Album ‘Love Goes’ donosi različitosti atmosfera i pristupa: od pop glazbe koja će potvrđivati spremnost na oporavak i proslavu životnih radosti preko akustičnih gitarskih dionica i filmičnih glazbenih trenutaka.

Opisujući album ‘Love Goes’, Sam Smith je rekao kako se ovoga puta našao ‘doista slomljenog srca’. ‘To je onaj osjećaj da su vas napustili i otišli, kada ne možete spavati i osjećate se stvarno loše’, podvukao je u razgovoru za globalni radio Apple Music One. Foto: Naslovnica albuma ‘Love Goes’/Cover Photo: William Scarborough/Universal Music Official

‘Ovo je album koji me iscjeljuje’, reći će Sam Smith u razgovoru sa Zaneom Loweom, ‘i sažima sve ono kroz što sam nedavno prošao.’ Dodao je kako se ovoga puta našao ‘doista slomljenog srca’: ‘To je onaj osjećaj da su vas napustili i otišli, kada ne možete spavati i osjećate se stvarno loše.’ Je li to začuđujuće? Sam Smith je najpoznatiji po tugama i ljubavnim nevoljama o kojima godinama pjeva u svojim pjesmama i, s te strane, albuma ‘Love Goes’ nije iznimka. On donosi razmatranje još jednog slomljenog srca u svim fazama kroz koje ljubavni brodolomac prolazi: od tuge do euforije.

U tom smislu, album donosi različitosti atmosfera i pristupa: od pop glazbe koja će potvrđivati spremnost na oporavak i proslavu životnih radosti preko akustičnih gitarskih dionica i filmičnih glazbenih trenutaka. Sam Smith će reći kako je do sada snimao pjesme koje su imale ideju slomljena srca, no bile su, zapravo, samo priče o neuzvraćenoj ljubavi. Ipak, reći će kako su posljednje dvije godine za njega kao pjevača bile divne i oslobađajuće i zato je želio dovršiti album na način da se proslava onoga što voli – glazba, ples i pjevanje – osjeti u atmosferi albuma ‘Love Goes’.

Umjetnik će je nazvati hrabrošću pri susretu sa stvaranjem koje je udaljenije od zahtjeva koje je glazbena industrija, reći će, stavila pred njega. U tom stvaranju koristio je i autotune i doveo goste kao što su Normani, Burna Boy, Labrinth i Demi Lovato. I ponovno snimio balade ispunjene žalom za prošlim i propuštenim. No, ako ste u svojoj prirodi takvi – da se pretjerano osvrćete za prošlim tugama – tada od toga ne vrijedi bježati.

Goran Komerički

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s