Pjesma ‘Rockstar’ je hit-ljeta u Sjedinjenim Državama i Velikoj Britaniji.


DaBaby i Roddy Ricch vlasnici su hita ljeta u Sjedinjenim Državama i Velikoj Britaniji, objavili su Billboard i Official Charts Company. Singl je ranije proglašen najuspješnijom pjesmom i na streaming servisu Spotify.

DaBaby i Roddy Ricch su ostvarili rezultat od više od 380 milijuna streamanja na servisu Spotify u razdoblju između 1. lipnja i 15. kolovoza. Foto: Facebook Fan page Roddy Ricch

Billboard je javio kako je ukupan zbroj tjednih lista Hot 100 ovoga ljeta pokazao da su DaBaby i Roddy Ricch imali najuspješniji singl. U periodu praćenja rezultata – koji obuhvaća razdoblje između Memorial Day-a i Labour Day-a, odnosno 6. lipnja i 12. rujna – ‘Rockstar’ je predvodio mjerenja u 13 od 15 puta. Jednom su na vrhu bile Lady Gaga i Ariana Grande s ‘Rain on Me’, a jedan tjedan listu su predvodile Megan Thee Stallion feat. Beyonce sa singlom ‘Savage’.

Izvedba pjesme ‘Rockstar’ na dodjeli BET Awards bila je posvećena žrtvama rasizma i policijske brutalnosti u Sjedinjenim Državama.

Na ljetnoj listi magazina Billboard, drugo mjesto zauzeo je The Weeknd s radijskim smashom ‘Blinding Lights’, treća je suradnja ‘What’s Poppin’ koju potpisuju Jack Harlow feat. DaBaby, Tory Lanez & lil Baby, četvrta je ‘Savage’ Megan Thee Stallion feat. Beyonce, a peto mjesto pripao je pjesmi ‘Roses’ u izvođenju SAINt JHN-a. Na taj način, DaBaby sudjeluje u dvije pjesme među pet najuspješnijih što je rezultat koji je prije dvije godine – sa samostalnom ‘I Like It’ i suradnjoms Maroon 5 u ‘Girls Like You’ – ostvarila Cardi B.

Pjesma ‘Rockstar’ u Velikoj Britaniji je najuspješnijom proglašena na temelju zbirnih podataka o streamingu i prodaji na više od 9 tisuća prodajnih mjesta na Otoku. Podaci se odnose na period između prvog dana lipnja i kraja kolovoza i govore kako je singl ostvario prodaju od 654 tisuća primjeraka. Istovremeno, singl je a u Velikoj Britaniji streaman 72.4 milijuna puta i na video servisima pregledan 14 i pol milijuna puta. Pjesma ‘Rockstar’ svoju iznimnu popularnost, zimeđu ostaloga, duguje i snažnoj upotrebi na Tik Toku.

Originalni video ovogodišnjeg američkog i britanskog hita ljeta do sada je pregledan u nešto više od 68 milijuna puta.

Na Ljetnoj listi Velike Britanije drugo mjesto zauzeli su Jawsh 685 i Jason Derulo s njihovom ‘Savage Love’, a treći je također duet – onaj Lady Gaga i Ariane Grande u pjesmi ‘Rain on Me’. Četvrta najuspješnija pjesma ljeta na Otoku je Weekndova ‘Blinding Lights’, a Top 5 zaključuju Joel Corry i MNEK s pjesmom ‘Head & Heart’.

Hit ljeta hrvatskog radijskog etera, Airplay Radio Chart će izlistati u ponedjeljak, 28. rujna.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s