Disclosure: Album ‘Energy’ je set prekrasnih uspomena na zabavne dane


Energija novoga albuma dua Disclosure velika je, a odabir pjesama na njemu napravljen je dnevnički.

Ploča grupe Disclosure pronalazi duo i izvan komforne zone i donosi njihov rad sa zvukovima i žanrovima koje nisu ranije konzultirali, ispisuje Clash Music.

Različiti su i uglavnom pozitivni osvrti koji prate dugo stvarani album ‘Energy’ britanskog dua Disclosure. To ‘pozitivni’ znači ocjena 74 od 100 na agregatu Metacritic. Termin ‘dugo stvarani’ govori nam, pak, kako je kreiran godinama i da je za nj nastalo više stotina pjesama. 

U vlastitom showu ‘Big Tree Energy’ na radiju Apple Music One momci su izjavili kako su u užem izboru imali 200 pjesama i da je svaka od objavljenih stvari ‘prekrasna uspomena na zaista zabavan dan’. Za radijskog seta u serijalu ‘Mix Up’ australskog radija Triple J sjetili su se kako su nedavno boravili ‘u prekrasnoj divljini unutar Hrvatske’ i od tamo ponijeli puno dobre energije. Howard Lawrence će objasniti kako, prvi puta u njihovoj karijeri, naziv albuma ima direktne veze sa sadržajem ploče i kako se radi o vrlo taktilnoj kolekciji. I da je pjesma ‘Birthday’ njihov način stvaranja zvuka kakav su donosile Brandy & Monica ili Aaliyah.

I doista. Kombinacija house glazbe, R&B-ja i garažnog zvuka donosi toliko energije da je najbolje slušati je u prostoru koji će tjerati na pokret ili baviti se fitnessom ili joggingom dok u njemu uživate putem slušalica. Možda tada otkrijete i neke strane sebe koje ste smetnuli s uma ili ostavili u drugom planu. Među gostima na albumu nalaze se Kelis, Common, slowthai, Fatoumata Diawara, Channel Tres, Kehlani i Syd.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s