Taylor Swift je izjednačila rekord Whitney Houston


Taylor Swift predvodi američku listu albuma šesti tjedan zaredom, a taj podatak učinio je ‘folklore’ najuspješnijim albumom u posljednjih gotovo četiri godine. Prije toga, Drake je s albumom ‘Views’ – od svibnja do listopada 2016. godine – proveo trinaest neuzastopnih tjedana na prvome mjestu tjedne liste.

Billboard dodaje kako je, istovremeno, Taylor Swift izjednačila rekord svih vremena po broju tjedana koje je, kao ženski izvođač, boravila na vrhu liste Billboard 200 u povijesti. Vlasnica albuma ‘folklore’ sa svojih je sedam ploča provela 46 tjedana na prvome mjestu, a isto toliko ostvarila je i Whitney Houston sa svoja četiri studijska albuma.

Podaci koje prikuplja Nielsen Music/MRC govore kako je ploča ‘folklore’ u ovome tjednu prikupila 90 tisuća ekvivalenta prodaje. Foto: Facebook Fan page Taylor Swift

Najviše tjedana na prvome mjerstu američke liste albuma do sada su proveli The Beatles. Sa svojih 19 izdanja na vrhu su boravili ukupno 132 tjedna. The Beatles su, istovremeno, jedini izvođač koji je – uz Taylor Swift – čijih je najmanje pet albuma boravilo na vrhu šest ili više tjedana.

Na ovotjednoj listi Billboard 200 drugo mjesto zauzima Pop Smoke (‘Shoot for the Stars, Aim for the Moon’), a treći je Juice WRLD (‘Legends Never Die’). Dva nova ulaza u Top 5 ostvarili su Metallica i Katy Perry. Live album Metallice ‘S&M2’ njihova je zajednička snimka sa San Francisco Symphony, a Katy Perry je na peto mjesto došla sa šestim studijskim albumom ‘Smile’.

Lista Billboard 200 mjeri popularnost albuma u Sjedinjenim Državama na temelju kombinacije podataka koju čini prodaja albuma, ekvivalent uspješnosti pjesama s ploče i skvivalent streamanja pojedinih pjesama s objavljenog albuma. Novo izdanje liste, s datumom od 12. rujna, bit će na stranicama Billboarda ove srijede.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s