Kesha: Povratak ljubavi prema životu


Album ‘High Road’ donosi kombinaciju razbibrige i razuzdanosti s promišljanjem o vrijednostima obiteljske bliskosti i društva iskrenih prijatelja.

 

Album Artwork Kesha High Road

 

Povratak ljubavi prema životu, to je ono što nam nudi ‘High Road’. I to je osnovna priča koja stoji iza novoga lista koji je Kesha okrenula posljednjih godina. Pa, je li to bilo nužno? Svakako. A ima li svoje zašto? Uvijek. No, treba li vam stvarno povoda za povratak ljubavi prema životu. Da, ako se zagubite u mislima o preprekama koje vam se čine odviše velikima da ih prijeđete ili vam je prtljaga prošlosti toliko otežala da vam ne nudi nadu za pomak.

Možda je onda pravo vrijeme upravo za ono što nudi četvrti album u karijeri Keshe. Za onu kombinaciju razbibrige i razuzdanosti s promišljanjem o vrijednostima obiteljske bliskosti i društva iskrenih prijatelja. Onih s kojima se posve razumijete i kojima je – bez skrivenog povoda – doista drago da s vama provode vrijeme.

 

 

Ponekad zaboravljate kakav je netko nekada bio, jer vas događaji u međuvremenu zapljusnu u nekom drugom smjeru. I zato je svako podsjećanje na korijene kojima taj netko pripada, besprijekorno dobra stvar. i zato je ‘High Road’ jedno poučno iskustvo. I sadržajno iscjeljujuće. Nova Keshina ploča je, ističe magazin The Line of the Best Fit, ‘proslava lakoće, zabave i rasta, učenja i ozdravljenja’.

Taj rast, to učenje i to ozdravljenje potiču samopouzdanje i pomiruju različite strane američke kantautorice pop glazbe. Recimo, one kojom nas je osvajala izvodeći singlove poput ‘TikTok’ ili ‘Your Love Is My Drug’. Nešto slično, pronaći ćemo ovdje. Recimo, u pjesmama poput ‘Raising Hell’ ili ‘My Own Dance’.

 

 

Kesha je magazinu Rolling Stone izjavila kako je za ovu ploču napisala 54 pjesme, da bi prestala s pisanjem tek nekoliko dana prije objave materijala. Među njih šesnaest koje ćemo pronaći na konačnoj verziji albuma ‘High Road’, nalazi se izrazito raznovrstan slijed emocija, ritmova i raspoloženja. Svi oni vode u pravcima oslobađanja od briga i pronalaženja živoga sebe.

‘Ponovno sam se povezala s neobuzdanom radošću i divljom osobnošću koja je uvijek bila dio mene’, istaknut će Kesha i dodati da je proces snimanja albuma bio ‘najzabavniji do sada’. I to se može osjetiti. I u trenucima kada prepoznajemo kako su Katy Perry, OneRepublic ili fun. jasne reference ili prve asocijacije na ono što slušate.

Pa onda i suptilno proživljavate uz stihove i atmosfere ove ploče, albuma koji je stvoren za ležerno uživanje u trenucima koje život nudi. Onim satima kada namjerno zapostavljate površnu komunikaciju putem WhatsAppa, Messengera ili Insta Storyja i odlučujete se za susrete uživo s ljudima koji su vam baš dragi. Istinski i bez zadrške.

Goran Komerički

 

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s