Hip Hop vikend: Logic, Nav, Lil Uzi Vert i Rich the Kid


Okrijte hip hop vidike zajedno s nama. Donosimo pregled aktuualnih singlova koji pokazuju različitost pristupa urbanoj glazbenoj sceni.

 

Rich the Kid

Rich the Kid je na svojemu albumu ‘The World Is Yours 2’ doveo goste u četrnaest od šesnaest pjesama ploče. Foto: Facebook Fan page Rich the Kid.

 

LOGIC – BOHEMIAN TRAPSODY

Okej, za početak valja reći kako ovo nije tipična hip hop stvar. Ipak, valja je imati u svojoj playlisti urbane glazbene scene. Jer, poigravanjem naslovom klasika grupe Queen Logicu je omogućilo naraciju o ljubavnim vezama i potrebi legalizacije marihuane. Pjesma je epski dugoga trajanja i tek pri svojemu završetku sadrži rap dionice, a najavljena je putem Instagram Storyja američkog repera.

 

 

A$AP ROCKY – SUNDRESS

Video pjesme ‘Sundress’ magazin Rolling Stone nazvao je očaravajućim, a sam singl također ima manje veze s hip hopom. Radi se o pop stvari brzoga ritma s elementima disco zvuka i rock glazbe. Produkcija Dangera Mousea i korištenje psihodeličnog sempla australskog sastava Tame Impala i njihova singla ‘Why Won’t You Make Up Your Mind?’ pokazuje nam kako su hip hop izvođači otvoreniji novim iskustvima više negoli ikada ranije. ‘Radi se o stvari za tulume’, podvlači Stereogum i pokazuje nam na koju playlistu valja uvrstiti ‘Sundress’. Na popis pjesama za subotnje partyje, naime.

 

 

NAV FEAT. YOUNG THUG – TUSSIN

Projekcije govore kako će Nav slijedeći tjedan zauzeti prvo mjesto liste Billboard 200 sa svojim novim albumom ‘Bad Habits’. Kanadski reper, pjevač, spisatelj pjesama i glazbeni producent na svojoj je ploči ugostio imena kao što su Gunna, Meek Mill, Future i The Weeknd. Stvar ‘Tussin’ komentira rekreativno konzumiranje sirupa protiv kašlja koji može dovesti do ovisnosti.

 

 

RICH THE KID FEAT. MIGUEL & TY DOLLA $IGN – WOAH

Novi album repera iz njujorškog Queensa – a porijeklom s Haitija – mogao bi biti vrlo uspješan. Dakako, Rich the Kid će reći kako se radi o kolekciji koja je uspješno štivo streaming servisa no glazbena kritika prihvatila ga je suzdržano. Pitchfork piše da Rich the Kid zvuči poput gosta na vlastitoj ploči ‘The World Is Yours 2’. Razlog je u tome što neslužbeni četvrti član Migosa, bavodi magzin, u četrnaest od šesnaest albumskih stvari ugošćuje reprezentativna imena sa scene. Lista producenata također je velika, a pjesma ‘Woah’ opisuje Richov pristup djevijkama koje mu se sviđaju. Naime, kupuje im automobile i skupocjenu odjeću.

 

 

BIRDMAN & JUVENILE FEAT. NLE CHOPPA – DREAMS

Suosnivač etikete ‘Cash Money’ ove godine je objavio zajednički album s Juvenileom i nazvao ga ‘Just Another Gangsta’. Inspirativna stvar brzo ulazi u uho i donosi gosta – šesnaestogodišnju rap senzaciju iz Memphisa po imenu NLE Choppa. Videospot na najbolji način ilustrira zahtjevne dane repera u vremenu prije negoli su postali slavnima.

 

 

DAVE – BLACK

Dave dolazi iz južnoga Londona, a njegov prvijenac ‘Psychodrama’ ove je godine zasjeon na prvo mjesto liste albuma u Velikoj Britaniji. Pjesma ‘Black’ jedna je od onih pjesama koje će nam pokazati složenost odnosa različitih kultura u današnjemu svijetu. reper će istaknuti kako se stvar naslanja na njegovo osobno iskustvo života u glavnom gradu Velike Britanije i ističe kako je iskustvo muškarca porijeklom s Nigerije različito od iskustvo Jamajčanina koji živi u New Yorku ili Senegalca nastanjenog u Parizu. Tematiziranje rasne i društvene nejednakosti u ovoj pjesmi, ističe Dave, rezultat je dinamike modernog načina života. Radi se o prvome singlu s njegova aktualnog albuma.

 

 

LIL UZI VERT – FREE UZI

Lil Uzi Vert najavio je svoju stanku u glazbenoj karijeri za koju se nagađa da je rezultat neslaganja s etiketom Atlantic. Ipak, pjesma ‘Free Uzi’, za koju će diskograf reći kako nije službena najava albuma ‘Eternal Atake’, ipak je našla naći način doći do nas. I to putem servisa SoundCloud. Dnevnik The New York Times nahvalit će pjesmu i uvrstiti je na svoju playlistu najboljih novih stvari petkom, a u najavi izlaska albuma stoji kako će biti objavljen i u formatu kasete.

 

https://soundcloud.com/user-566949240/free-uzi

 

Pjesme s hip hop scene možete pronaći na našoj playlisti Rap Appetite koja se nalazi na streaming servisu Deezer.

 

 

Komentiraj