P!nk, The Chainsmokers, Rosalia i Diplo predstavili su nove pjesme


Uz pjesme idu i videospotovi i najave novih albuma u proljetnom osvježenju svjetske glazbene scene.

 

Pink Facebook 2019 March

Na albumu ‘Hurts 2B Human’ pronaći ćemo mnoštvo snažnih imena koji su s P!nk snimili, pisali ili producirali pjesme. Foto: Facebook Fan page P!nk

 

Petak nove glazbe najavljuje jedan od najiščekivanijih albuma sezone – prvi album supertalentiranog idola novih generacija Billie Eilish. A dok brojimo sate do preslušavanja ploče ‘When We All Fall Asleep, Where Do We Go?’, osluškujemo niz noviteta koji su nam pristigli ovih dana. U obliku videospotova, teasera i tekstualnih spotova.

P!NK – HUSTLE

Uz lyric video nove stvari američke glazbenice, idu i detalji albuma ‘Hurts 2B Human’. Ploča će biti vani za mjesec dana, a nakon izgleda naslovnice stigao nam je popis od 13 pjesama čiji koautori, gosti i producenti ulijevaju povjerenje. Official Charts prenosi kako će se među autorima i producentima naći Max Martin, Shellback, Greg Kurstin, Julia Michaels, Beck, Sia, Sasha Sloan i Teddy Geiger. Na pjesmama gostuju Wrabel, Khalid, Cash Cash i Chris Stapleton, a singl ‘Hustle’ supotpisuje Dan Reynolds iz sastava Imagine Dragons.

 

 

ROSALIA & J BALVIN FEAT. EL GUINCHO – CON ALTURA

Videospot posve nove stvari koju nam je darovala Rosalia potpisao je Director X, a on nam pokazuje kako može izgledati španjolsko-karipski tulum u avionu. Ili, kako bi Rosalia rekla, ‘Barcelonian-American-Latin pop vibe’. Španjolska kantautrica će istaknuti kako se radi o njezinoj posveti klasičnom reggaetonu, a Rolling Stone je opisati kao španjolski flamenco pod utjecajem afro-karipskih ritmova. ‘Kad sam bila malena, voljela sam slušati reggaeton’, istaknula je Rosalia i dodala kako je, za boravka u Miamiju, počela pisati na taj način. Semplove je pjesmi dodao Frank Dukes, a perkusije španjolsko-kanarski producent El Guincho.

 

 

DIPLO – HOLD YOU TIGHT

‘Samo učim’, naglasio je Diplo u razgovoru sa Zaneom Loweom u eteru globalnog radija Beats 1, ‘napravio sam puno klupske i hip hop glazbe, ali u posljednjih pet godina nisam napravio puno housea. Stoga sam odlučio napraviti nešto novo, novi događaj.’ Diplo je predstavio dvije nove stvari od kojih je ‘Hold You Tight’ house s ponavljajućim glasom, a ‘Bubble Up’ plesnoga zvuka oplemenjenoga plemenskim ritmovima. Billboard navodi kako se radi o novom poglavlju u zvuku američkog producenta. Diplo je u eteru radija Beats 1 najavio kako su ove snimke samo prve u nizu od osam izdanja unutar kojih će s njim surađivati  Elderbrook, andhim i Black Coffee.

 

THE CHAINSMOKERS – KILLS YOU SLOWLY

Pjesma ‘Kills You Slowly’ službeno će biti objavljena sutra, ali je američki duo posve nov pristup pisanju – pop pjesma isnpirirana trapom – najavio teaserom na Instagramu. Ovoga tjedna dočekali smo službeni video suradnje s grupom 5 Seconds of Summer u singlu ‘Who Do You Love’, ali i potvrdu kako će njihov skorašnji album biti objavljen pod nazivom ‘World War Joy’.

 

 

Među albumima koje možemo očekivati ovoga petka nalaze se nove ploče koje potpisuju Edwyn Collins, L.A. Guns, Lion Babe i White Denim, jednako kao i nekoliko reizdanja albuma grupe Iron Maiden. Pogled na novu Billie Eilish moći ćete poslušati u tjednom glazbenom magazinu Drugi izbor koji se, subotom od 20 do 23 sata, emitira u programu HR2.

 

 

 

Komentiraj