Camila Cabello i Ed Sheeran i dalje na vrhu, Lizzo ostvarila najviši novi ulaz liste ARC 100


Mash-up ‘Cold Heart’ nakon puna 32 tjedna više se ne nalazi u Topu 10 Službene radijske liste. Zajednička izvedba Eltona Johna i Due Lipe prvi puta je ušla među deset najemitiranijih u Hrvatskoj još 20. rujna prošle godine i od tada je punih sedam mjeseci boravila među prvih deset.

Pjesma ‘Bam Bam& peti puta predvodi Službenu radijsku listu. Foto: Naslovnica singla ‘Bam Bam’ (Epic – Menart)

Duet Camile Cabello I Eda Sheerana peti tjedan zaredom predvodi listu ARC 100 s pjesmom “Bam Bam”, a jedina nova pjesma među prvih pet je “Hallucination” koju su snimili Regard i Years & Years i smjestila se na četvrtom mjestu. Non-mover na broju dva pripada Charlieju Puthu i njegovom singlu “Light Switch”, Kungs se popeo za jednu poziciju na broj tri s pjesmom “Clap Your Hands” dok Top 5 zaključuje George Ezra sa singlom “Anyone for You”. 

Airplay Radio Chart je nastao na temelju zbroja podataka o emitiranju pjesama licencne produkcije u programima radijskih stanica širom Hrvatske prema podacima servisa 1Played. Lista ARC 100 uzima u obzir izdanja objavljena unutar 80 tjedana od njihova inicijalnog ili ponovnog objavljivanja, a ukupna formula mjerenja temeljena je i na podacima i stupnju koncesije radijskih stanica i podacima o istraživanju slušanosti radijskih programa u Hrvatskoj. Lista s datumom od 2. svibnja donosi rezultat monitoringa programa radijskih stanica u periodu od 18. travnja do 24. travnja.

Camila Cabello i Ed Sheeran predstavljaju primjere izvođača koji pšosljednjih godina sa svakim svojim singlom izazivaju pažnju domaćih radijskih selektora pa je tako i sa singlom “Bam Bam”. ‘Ova pjesma za mene govori o tome kako sam iz trenutaka boli iskoračila u radost, obuhvaća razdoblje od djetinjstva do vjenčanja i sadržava staru mudrost koju je meni prenijela moja mama, a njoj moja baka’, govori Camila Cabello i podvlači koja je to mudrost: ‘Život ima svoje uspone i padove, ali opet ćeš se smijati i opet ćeš voljeti.’ Pjesma ‘Bam Bam’ nalazi se na sedmom mjestu liste Global 200 i petom mjestu mjerenja Global 200 Excl U.S. magazina Billboard, a njezina suvlasnica ovih dana provodi dane uz druženja s prijateljicama, između ostaloga i na Coachelli.

Ed Sheeran je, s druge strane, objavio kako je za potrebe remiksa pjesme ‘2step’ s albuma ‘=’ ostvario suradnju s ukrajinskim bendom Antytila. Remiksirana verzija sadržavat će nove stihove u kojima će se isticati postojanje nade u vremenu sukoba. Frontmen grupe Antytila Taras Topolia izjavio je za The Times da su riječi nadahnute udaljenošću od obitelji u trenucima invazije na Ukrajinu.

Airplay Radio Chart i dalje bilježi neizmjerno malo novih pjesama u zamjetnijoj radijskoj rotaciji. Na listi ARC 100 ovoga tjedna svega su dva singla prvi puta došla među najemitiranije – “About Damn Time” u izvođenju Lizzo (hot shot debut) na broju 80 i “You Were Loved” s kojom su Gryffin & OneRepublic debitirali na 88. mjestu.

S druge strane, mash-up ‘Cold Heart’ nakon puna 32 tjedna više se ne nalazi u Topu 10 Službene radijske liste. Zajednička izvedba Eltona Johna i Due Lipe prvi puta je ušla među deset najemitiranijih u Hrvatskoj još 20. rujna prošle godine i od tada je punih sedam mjeseci boravila među prvih deset. Pjesma nastala u produkciji australskog trija Pnau bila je u pet navrata i na samom vrhu mjerenja popularnosti, a ovoga tjedna se smjestila na 12. mjestu.

Najviši novi ulaz u Top 40 (hot airplay) zabilježili su David Guetta, Becky Hill i Ella Henderson sa suradnjom “Crazy What Love Can Do” (br. 23) dok su najveći skok ostvarili Glockenbach feat. ClockClock sa singlom “Brooklyn” (br. 9) pomakom od 11 mjesta prema naprijed. Najviše singlova u Top 40 smjestio je Ed Sheeran – njih četiri. U pitanju su pjesme “Bam Bam” (with Camila Cabello, br. 1), “Overpass Graffitti” (br. 27), “Bad Habits” (br. 30) i “Shivers” (br. 37). Zanimljivo je kako su se po prvi puta u Top 40 popeli novi singlovi koje potpisuju Minelli (“Mmm”, br. 28) i ClockClock (“Sorry”, br. 39) koji već ovdje imaju po jednu pjesmu – “Rampampam” (Minelli, br. 38) odnosno “Brooklyn” (Glockenbach feat. ClockClock, br. 9).

Najviše singlova na listi ARC 100, njih četiri, ima The Weeknd. Radi se o pjesmama “Sacrifice” (br. 19), “Take My Breath” (br. 47), “Moth to a Flame” (with Swedish House Mafia, br. 54) i “Save Your Tears feat. Ariana Grande” (br. 55).

The Weeknd je tijekom prošloga tjedna proširio svoj ugovor s major kompanijom Universal Music, a taj ugovor tiče se objavljivanja budućih ploča, publishinga, merchandisinga i brendinga. Billboard prenosi kako se u njemu nalazi i dio posvećen suradnji etikete Republic pri objavljivanju budućih audiovizualnih djela. Po pitanju publishinga predviđa se kako će, po isteku njegova ugovora s Kobaltom – zajedno s budućim radovima samog The Weeknda – administracija njegova dosadašnjeg publishing kataloga prijeći u Universal. U izjavi kompanije Universal Music navodi se i buduća suradnja po pitanju proizvodnje i plasiranja merchandisinga, brendinga, maloprodaje i trgovine putem interneta. Sir Lucian Grunge je istaknuo kako je The Wereknd jedan od najvažnijih izvođača kompanije i da su s godinama ‘razvili duboko povjerenje i poštovanje’ koje je omogućilo da kuća prati njegovu, kako je podvukao, ‘briljantnu viziju’.

Aktualno izdanje liste ARC 100 objavljeno je s datumom od 2. svibnja. Pjesme možete preslušati putem playliste ARC 100 koja se nalazi na profilima Airplay Radio Charta na servisima Apple MusicDeezer i Spotify. Listu čertdeset najemitiranijih stranih singlova u domaćem radijskom eteru možete pronaći na stranici top-lista.hr Hrvatske diskografske udruge. Radijsku prezentaciju liste možete slušati u emisiji ARC Top 40 u programu HR2. Radijski show dostupan je i na radijskom podcastu putem Slušaonice Hrvatskoga radija.

Radijsku prezentaciju Airplay Radio Charta možete slušati u emisiji ARC Top 40 koja se ponedjeljkom emitira u programu HR2. Podcast emisije ARC Top 40 možete pronaći u Slušaonici Hrvatskog radija. Playliste Službene radijske liste nalaze se na streaming servisima dostupnima u našoj zemlji.

Goran Komerički

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s