Daily Driver: Camila Cabello feat. WILLOW – ‘psychofreak’


‘Familia’. Tako se zove novi album Camile Cabello koji nam je dan na uživanje u Petak nove glazbe. Duet ‘psychofreak’ zvuči poput rituala i nalazi se na tom albumu.

Foto: Naslovnica albuma ‘Familia’ (Epic – Menart)

Britanski The Daily Mail opisat će videospot pejsme ‘Psychofreak’ trippy putovanjem odnosno spotom halucionogenih iskustava no zapravo se radi o pomaknutoj simbolici naslonjenoj na temu mentalnog zdravlja, distanciranja i izolacije. Duet s Willow Smith progovara o osobnoj nesigurnosti same Camile Cabello i bavi se posljedicama ranog ulaska u show business i poviješću u kojoj je bila članicom grupe Fifth Harmony i trenutka kada je izašla iz benda. Electro-pop pjesma ‘psychofreak’ treći je singl i aktualna podrška albuma ‘Familia’, ploče koja se pojavila istoiga dana kada i sam singl s pratećim videospotom. Album je umjetnički dizajniran kao glazbeni povratak kubansko-meksičkim korijenima svjetske zvijezde, dvojezičan je i slavi bliskost s dragim ljudima koji postaju našom familijom.

Cijeli koncept nastao je tijekom svjetske zdravstvene krize kada je Camila Cabello, uslijed mjeseci samoizolacije, puno vremena provodila sa svojom obitelji i to su, reći će, za nju bili mjeseci koji će je oplemeniti. Zašto? Jednostavno zato što, zbog obaveza koje nameće status zvijezde u industriji zabave, nije imala vremena biti sa sebi dragim ljudima. U razgovoru za magazin People rekla je kako ju je to usrećilo i učinilo njezin život boljim. Magazinu Billboard je album ‘Familia’ opisala kao ploču koja je inspirirana njezinim vezama – s obitelji, prijateljima i partnerom – i da, zapravo, progovara o potrebi povezivanja s drugim ljudima.

Novoobjavljeni album ‘Familia’ Camila Cabello je promovirala koncertom na mreži TikTok, a na Twitteru ga predstavila pričom o tome kako je inspiriran dvjema stavrima: obitelji i hranom. ‘Insprirana je našom rođenom obitelji, ali i onom koju sami odabiremo’, istaknula je i dodala: ‘To su ljudi s kojima želite podijeliti kruh. S kojima želite sjesti za stol i večerati, kuhati jelo, napiti se vina i plesati u dnevnoj sobi.’ U izrazito emotivnoj poruci američko-kubanska glazbenica ispisala je: ‘Za mene su to trenuci zbog kojih mi je drago da sam živa. Ti trenuci kolektivne radosti i istinske ranjivosti, povezanosti s drugim ljudima. Trenuci u kojima hrana koju ste zajedno kuhali hrani vašu dušu, baš kao i smijeh, razgovor i intima emocija.’ Pjesma ‘Bam Bam’ dolazi upravo s te ploče i pripada onom njezinu djelu koji se bavi odnosom s partnerom odnosno snalaženju nakon ljubavnog prekida.

Blog Airplay Radio Charta svakoga dana donosi odabranu pjesmu koja – svojim rukopisom – zaslužuje pažnju. Ona je naš Daily Driver.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s