Daily Driver: Camila Cabello feat. Ed Sheeran – ‘Bam Bam’


Je li bop ili jam? Salsa ili pop? Cumbia ili tropical? Reggaeton možda? Sve to i još! Pjesma ‘Bam Bam’, koju su snimili Camila Cabello i Ed Sheeran, naš je današnji Daily Driver.

Foto: Naslovnica singla ‘Bam Bam’ (Epic – Menart)

Da da, dobro ste pomislili. Novi singl Camile Cabello je post-break up song. Pjesma, dakle, koja se osvrće na prekid veze kojoj je bila predana i u kojoj se pronašla. Shawn Mendes? Aha. Ali, stvar je miljama udaljena od tužnih rima i atmosfere žaljenja nad samim sobom. Nudi optimizam pomaka i odmaka, pronalaženja nečega vedrog nakon tužnog što se dogodilo.

Camila Cabello i Ed Sheeran su pripremili savršenu motivacijsku pjesmu. U njoj su primijenili mnoštvo glazbenih utjecaja koji će pojačati taj dojam lepršavosti i olakšanja u trenutku kad shvatimo da smo zatvorili jedno poglavlje ili bar shvaćamo kako je važno okrenuti se sadašnjem trenutku. Različite glazbene utjecaje pronalazimo u različitim dijelovima pjesme, a kreću se od salse i tropicala do popa i reggaetona. Rolling Stone će stvar prozvati salsa-bopom i u ritmu pronaći kolumbijsku cumbiu, a Billboard latino šarm. Vulture će ispisati kako je njom Camila pobijedila ljubavni prekid i svi će biti u pravu.

Novi singl dvoje globalnih glazbenih zvijezda inspirira i zaziva glasno slušanje, ples u kuhinji i u klubu. Potiče vedre trenutke u kojima pomišljate na drago društvo u kutu. I na beskraje smijeha i razgovora o svemu i svačemu. Cijeloj toj priči pridružuje se i videospot čije gledanje bi valjalo prepisati na recept – za dobro jutro i za pogled svakoga, ali baš svakoga trena kada potonete u moru vlastitih problema. Režiju potpisuje Mia Barnas, a brojke govore kako je interes za njime ogroman: sedam milijuna pregleda teasera na društvenim mrežama i više od tri milijuna gledanja na YouTubeu u prvih 24 sata.

Blog Airplay Radio Charta svakoga dana donosi odabranu pjesmu koja – svojim rukopisom – zaslužuje pažnju. Ona je naš Daily Driver.

2 misli o “Daily Driver: Camila Cabello feat. Ed Sheeran – ‘Bam Bam’

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s