Daily Driver: Ed Sheeran feat. Taylor Swift – ‘The Joker and the Queen’


Blog Airplay Radio Charta svakoga dana donosi odabranu pjesmu koja – svojim rukopisom – zaslužuje pažnju. Duet ‘The Joker and the Queen’, koji su snimili Ed Sheeran i Taylor Swift, je naš današnji Daily Driver.

Foto: Naslovnica singla ‘The Joker and the Queen’

‘Pjesma i dalje ima happy end i zadržala je vrijednost pjesme za vjenčanja’, napisat će kritičar The New York Timesa, ‘ali je Taylor Swift svojim stihovima unijela malo skepticizma u ljubavnu pjesmu.’ I taj autorski pečat kantautorice tek je jedna od novosti remiksirane verzije balade ‘The Joker and the Queen’ s albuma ‘=’, ploče Eda Sheerana koja se pojavila prošle jeseni. Radi se o još jednoj zavjetnoj pjesmi pa kakvima je britanski kantautor poznat – sjetimo se ‘Perfect’ i ‘Thinking Out Loud’. Druga posebnost dueta vezana je uz videospot pjesme. U njemu glavne uloge igraju Jack i Ava, par koji se pojavio u spotu dueta ‘Everything Has Changed’ koji su Taylor i Ed snimili iz 2012. godine. Ava i Jack su tada bili djevojčica i dječak iz prvog razreda osnovne škole, a danas su studenti. Taylor Swift će u tweetu cijelu priču nazvati ‘nebom nostalgije’, a fanovi će ispod spota na YouTubeu uzbuđeno komentirati ljepotu trenutka i prolaznost vremena.

‘Taylor nije samo najbolja kantautorica na svijetu nego je i moja bliska prijateljica’, ispisat će Ed Sheeran i dodati: ‘Vrlo sam sretan što je imam u svom životu.’ I ta osobna priča samo dodaje snagu izvedbe pjesme ispunjene emocijama, sugestivnošću i sjajnim glasovnim harmonijama. A onaj autorski pečat Taylor Swift, prislonjen umjesto origionalnih stihova balade, podsjeća nas na posebnost pisanja koju kantautorica njeguje: smisao za oštroumnu i vještu sliku osjećaja koje bismo sami teško opisali.

Blog Airplay Radio Charta svakoga dana donosi odabranu pjesmu koja – svojim rukopisom – zaslužuje pažnju. Ona je naš Daily Driver.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s