Megan Thee Stallion donosi dobre vijesti. I to čini okretno i bogato.


Album ‘Good News’ sjajno privodi kraju bogatu glazbenu godinu. On zabavlja, donosi stav, raznovrstan je, razmetljiv i maštovit. Megan Thee Stallion ima ozbiljnog kandidata za ploču godine.

Vrijeme je zahtjevno, ali i pogodno za uživanje u pločama koje su zahtjevno rađene. Omogućite si zato malo dobrih vijesti uz album ‘Good News’, ploču koja je cementirala Megan Thee Stallion u sam vrh novih glasova hip hop kulture. Foto: Naslovnica albuma ‘Good News’/Facebook Fan page Megan Thee Stallion

Ako ste mislili da su sve karte ovogodišnje diskografske sezone podijeljene, pogriješili ste. Do kraja godine očekuje nas nekoliko izdanja mainstreama od kojih se puno očekuje, a u petak smo dobili album koji je, napisat će magazin Clash, ‘kasni pretendent za album godine’. I to je dobra vijest. Kao što je i dobra vijest da glazbena produkcija ove-po-svemu-neobične godine omogućava bolje suočavanje sa svim zahtjevima koje je stavila pred nas. U tom smislu, ‘Good News’ Megan Thee Stallion je sve ono što očekujete i tražite od punokrvnog hip hop albuma. On zabavlja, donosi stav, raznovrstan je, razmetljiv, okretan i bogat. Na sve strane i na svim stranama.

‘Odlučila sam nazvati album ‘Good News’ jer smo se ove godine naslušali loših vijesti’, reći će reperica iz Houstona u razgovoru za radio Apple Music One i naznačiti da je snimanje albuma donijelo misao: ‘Okej, to je to! Ovo je pravo vrijeme. Nalazimo se u karanteni i svi su uglavnom kod kuće. Svi žele novu glazbu i imaju vremena proživjeti je.’ Pa, je li tako? Uistinu jest. Godina je glazbeno iznimno bogata i želite li pobjeći od turobnog danas, zavirite na omiljeni streaming servis i pronađite ispušni ventil i izlaz za relaksaciju. Kod Megan Thee Stallion takvih prilika je beskrajno mnogo. Čini se da svaki stih, svaki ton i svaki izraz imaju mogućnost terapeutskog. Jer su pametno i spretno posloženi. Jer donose priče o partijanju, privatnom životu, doživljajima u odnosima s bliskim i dalekim ljudima, osvrt na hejtere, aktivnu seksualnost, jačanje samopouzdanja i ženstvenost po kojoj je nova velika hip hop zvijezda poznata.

Debi ploča Megan Thee Stallion nahvaljena je sa svih strana. Iz mnogih razloga, a ponajviše zbog svoje razvedenosti, okretnosti, maštovitog pristupa temama i ukupnog flowa koji nudi. Ali i zbog njezina naglašavanja seksualnog i tjelesnog pozitivizma. Ploča je zaslužila vrlo visokih 93 od 100 postotnih bodova na agregatu Meatcritic i donijela njezinoj vlasnici nisku komplimenata – od isticanja samouvjerenosti preko naglašavanja njezine usredotočenosti na zabavu do poimanja zvijezde kao kustosice za kulturu. Ploča ‘Good News’ donosi i naznake drugih pristupa glazbi u kojima se Megan sjajno snalazi, poput dance-halla ili G-Funka. U pjesmama gostuju DaBaby, Beyonce, Young Thug, SZA, Lil Durk, City Girls, Popcaan, Mustard, Big Sean i 2 Chainz.

Dakle? Vrijeme je zahtjevno, ali i pogodno za uživanje u pločama koje su zahtjevno rađene. I koje su iskričave i poletne, stvorene za male bjegove i velike zabave. Sa slušalicama na ušima, primjerice. Omogućite si zato malo dobrih vijesti uz album ‘Good News’, ploču koja je cementirala Megan Thee Stallion u sam vrh novih glasova hip hop kulture.

Goran Komerički

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s