Disclosure: Klupsko štivo za radijske formate Rhythmic i Rhythmic AC


Pjesme s EP izdanja ‘Ecstasy’ će podsjetiti na vedre strane života i trenutke zabave koji su potrebni ljudima svih generacija.

 

Album Artwork Disclosure Ecstasy

 

Tražite li uzbudljivo štivo s elektroničke plesne scene, tada svakako posegnite za EP izdanjem dua Disclosure. Komplet od pet pjesama okupljenih pod nazivom ‘Ecstasy’ ekstatičan je miks utjecaja i kreativne razbibrige kakva godinama prati rad dua koji čine braća Guy i Howard Lawrence.

Pjesme s EP-ja ‘Ecstasy’ objavljivane su na dnevnoj bazi, slično načinu na koji smo u ljeto 2018. godine dočekali njihovih pet singlova tijekom jednoga radnog tjedna. Ovoga puta, cijela priča najavljena je naslovnom pjesmom koja će – u gotovo instrumentalnom izdanju – donijeti sempl pjesme ‘Fantasy’ s istoimenog albuma opskurnog funk soul benda Aquarian Dream, sastava koji je svoju karijeru počeo graditi u drugoj polovici sedamdesetih.

 

 

Disclosure su na EP-ju ‘Ecstasy’ donijeli podosta utjecaja afrobeata i elemenata world musica. Isto tako i disco zvuka odnosno soula ranijih desetljeća pa sve to upakirali u zvuk house glazbe. Među gostima se nalaze glazbenici iz Nigera i Kameruna – Etran Finatawa i Eko Roosevelt – koji će zvukove tropicane učiniti asocijativno bližima tom dobu bezbrižnih večeri iz disco kluba sedamdesetih.

Gledano na taj način, valja istaknuti kako se pjesma ‘Tondo’ – koja je svoju premijeru imala kod Annie Mac u programu BBC-jeva Radija 1 – doima izrazito radiofoničnom. Kao takva, čini dobrodošao sadržaj za dnevne ili večernje programe radijskih stanica formata Dance, Rhythmic i CHR odnosno radijskih poslovnih modela za odrasle poput Rhythmic AC i Hot Adult. Zašto? Jer će podsjetiti na vedre strane života i trenutke zabave koji su potrebni ljudima svih generacija.

 

 

Braća Guy i Howard Lawrence smatraju se inovatorima na području elektroničkoga zvuka i ljudi koji su u pravom smislu prenijeli utjecaje londonskog klupskog undergrounda u mainstream. Hranili su se ranim zvukom Detroita, ali klupskim garažnim zvukom Londona. Među umjetnicima koji su na njih utjecali, nalaze se J Dilla, Joy Orbison i James Blake, a interes za istraživanjem crnog zvuka prati ih već neko vrijeme. Momci su do sada objavili dva studijska albuma, a nedavno su plasirali i novu suradnju s Khalidom.

Glazbene interese dua Disclosure možete pratiti i putem njihovih podcasta na Mixcloudu ili playlista na Spotifyju. Novi podcast zove se Kitchen Mix February 2020, a playlista je ‘Disclosure’s Record Bag’.

Goran Komerički

 

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s