‘Sucker’ grupe Jonas Brothers je najuspješnija pjesma na američkim radijskim stanicama


Sastavu Jonas Brothers ‘Sucker’ je prvi radijski Top 10 singl u karijeri i to godinama nakon što su bili najvećom američkom boy band atrakcijom.

 

Jonas Brothers Facebook 2019 November 29

Radijska platforma godinama nije pratila uspjeh boy bendova kakav je taj tip izvođača imao u javnome prostoru. Foto: Facebook Fan page Jonas Brothers

 

Pjesma ‘Sucker’ grupe Jonas Brothers najuspješnija je pjesma američkog radijskog etera u prošloj godini, izvijestio je Billboard. prema ponderiranim podacima agencije Nielsen Music, singl je ostvario gotovo tri i pol miljarde impresija na američkim stanicama u razdoblju od 7. siječnja 2019. do 2. siječnja 2020. godine.

Sustav ponderiranja agencije Nielsen, pojašnjava glasilo, napravljen je na način da favorizira emitiranja na slušanijim radijskim stanicama u velikim gradovima u odnosu na stanice u manjim sredinama. Slično vrijedi i za vrijeme emitiranja. Emitiranje u jutarnjem prime time terminu vrijedi više od emitiranja pjesme u vrijeme vikenda jer generira veći broj slušatelja, a time i veću vidljivost.

 

 

Jonas Brothers su s ovim singlom proveli šest tjedana na vrhu žanrovske liste Radio Songs i time odagnali sumnju u mogućnost većeg uspjeha boy benda u radijskim programima. Radijska platforma, naime, godinama nije pratila uspjeh boy bendova koji je taj tip izvođača imao u javnome prostoru. Na taj način je i trojici braće ‘Sucker’ postao prvi radijski Top 10 singl u karijeri i to godinama nakon što su bili najvećom američkom boy band atrakcijom.

Singl je proveo osam tjedana na vrhu žanrovske liste Pop Songs, ali i devet tjedana na listi Adult Pop songs odnosno trinaest tjedana na listi Adult Contemporary. Radi se o listama moderne i pop glazbe za odrasle. U pitanju je prvi singl s albuma ‘Happiness Begins’ koji je dospio do vrha liste Billboard 200. Stvar je prošle godine zauzela i vrh liste Hot 100, mjerenja koje kombinira radijska emitiranja, glazbeni streaming i prodaju.

 

 

Pjesma ‘Talk’ u izvođenju Khalida zauzela je drugo mjesto godišnje liste najemitiranijih pjesama američkog radijskog etera s 3.31 milijarde impresija. Pjesma je bila jedanaest puta na prvome mjestu tjednih lista Radio Songs, a zauzimala je i prva mjesta žanrovskih lista Pop Songs, Rhythmic Songs, R&B/Hip-Hop Airplay i Mainstream R&B/Hip-Hop Airplay i Adult R&B Songs.

 

 

Američki radijski Top 5 zatvaraju Panic! At the Disco s pjesmom ‘High Hopes’, Sm Smith & Normani s ‘Dancing with a Stranger’ i ‘Without Me’ u izvođenju Halsey.

 

 

 

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s