JackBoys: Pogled na nova imena diskografske etikete Travisa Scotta


Album nas odvodi u svijet hip hop diskusija o tulumima, bogatstvu, bivšim ženama i sadašnjim seksualnim iskustvima.

 

Album Artwork JackBoys - JackBoys

 

Iza imena JackBoys – koji se u trenutku izlaza istoimenog albuma činio akronimom nove pojavnosti Travisa Scotta – stoje, zapravo, izvođači s diskografske etikete Cactus Jack Records, labela koji je osnovao upravo Travis Scott. Njih je malen broj – uz vlasnika kuće, tu su još Sheck Wes, Don Toliver, Luxury Tax i Chase B – i na uvid su nam donijeli sedam stvari koje čine presjek onoga što sada rade i kojemu izričaju streme. Pitchfork će ispisati kako se ovdje prije radi o reklamnom sempleru negoli albumskom izdanju no svakako vrijedi zabilježiti da su pjesme s EP-ja JackBoy odmah postigle zavidnu potražnju na streaming servisima, ali i kako je album u tjednu izlaska dospio na prvo mjesto liste Billboard 200.

 

 

Produkcija novoga urbaog zvuka s mjestimičnim hipnotičkim i ritmom hip hop psihodelije odvodi nas u svijet diskusija o tulumima, bogatstvu, bivšim ženama i sadašnjim seksualnim iskustvima. Izrazito zanimljiva ‘OUT WEST’ bavi se, istovremeno, naslijeđem američke granice i na taj način donosi preuzimanje teme iz kanona country glazbe. Unutar njega se, naime, desetljećima obrađuje pitanje modernog otpadništva i paralelizma s nekadašnjim razbojnicima i ljudima izvan zakona. Ovoga puta, pak, za takvo što su se pitali Travis Scott i Young Thug.

 

 

Na ploči ‘JackBoys’ nalazimo remiksiranu verziju pjesme ‘Highest in the Room’ u kojemu se pojavljuju Rosalia i Lil Baby, ali i gostovanja Quavoa i Offseta iz grupe Migos.

 

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s