Poklanjate božićni album srednjoj generaciji? Stavite pod bor kazetu Robbieja Williamsa.


Album ‘The Christmas Present’ je u tjednu izlaska, govore izvještaji, ostvario prodanu nakladu od preko 10 tisuća primjeraka kazeta.

 

Album Artwork Robbie Williams The Christmas Gift

 

Dvostruko izdanje Robbieja Williamsa ‘The Christmas Present’ čini se poput jednog od onih sigurnih pogodaka za ovogodišnji Božić. Jer nudi melankoliju, standardan produkcijski angažman tandema Chambers-Williams i standarde izvedene s nizom gostiju.

Upravo ti gosti – redom: Rod Stewart, Jamie Cullum, Bryan Adams, Helene Fischer, Poppa Pete, Tyson Fury – daju nam naznačiti koja publika bi mogla prigrliti Robbiejevo djelo i kome bi to mogli darovati Williamsov poklon. Dakle, ljudima srednjih i starijih generacija i onima koji su tinejdžerstvo i dvadesete provodili u društvu njegovih svevremenskih ‘Angels’ ili ‘Feel’. Danas nas na tom putu očekuje, pak, nova ‘Time for Change’.

 

 

Luksuzno izdanje albuma ‘The Christmas Present’ dostupno na streaming servisima donosi 28 pjesama podijeljenih u dva dijela i posloženih na tradicionalan pop način. S prizivom izvedbenog naslijeđa koje se kreće u okrilju izvođača poput Toma Jonesa ili Eltona Johna. I to bi trebao biti jedan od zaloga da nekadašnji nestašni momak britanske scene, bude iznimno tražen ovoga mjeseca. Uostalom, za stvar ‘Bad Sharon’ – u kojoj se pojavljuje boksačka zvijezda Tyson Fury – govori se kako bi mogla postati božićnim brojem jedan na Otoku.

Sam Robbie Williams nekoliko puta je istaknuo kako je krajnje vrijeme ukinuti monopol Michaela Bublea na prigodni glazbeni uspjeh na tržištu. S dječjim zborovima, ritmom koračanja po snijegu, zvončićima prosinca i temama tako uklopljenima u blagdansko ozračje, posloženima profesionalno i glzazbeno tvornički, to bi trebalo biti koliko jedan i jedan. Ipak, valja nam svrnuti pogled na činjenicu kako su članovi grupe Coldplay ipak pobijedili u prvome natjecanju – onome zauzimanja prvoga mjesta liste albuma u tjednu izlaska i ostavili Robbieja Williamsa na drugome mjestu Službene britanske liste.

 

 

Pa premda je pristupom i zvukom miljama od mladih generacija, Guardian ističe kako sigurno još uvijek postoje ljudi koji bi ovu ploču željeli vidjeti u šarenom paketiću ispod bora. Možda baš u formatu kazete koja se, vjerovali ili ne, pokazala traženim formatom u prvome tjednu prodaje. ‘The Christmas Present’ je, govore izvještaji, prodao 10 tisuća primjeraka kazeta u tjendu izlaska. Je li to jedan od putokaza za odluku o tome što glazbeno birate ovoga Božića? Svakako.

Goran Komerički

 

 

 

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s