Paolo Nutini – Caustic Love


Paolo Nutini Caustic Love album cover 240x240Paolo Nutini bio je iznenađenje tjedna kad je objavio svoj novi album “Caustic Love”. Naime, očekivalo se kako će vrh britanske liste toga tjedna zauzeti John Legend ili Kaiser Chiefs, no s prodanih 109 tisuća komada na sam je vrh ipak zasjeo taj britanski kantautor. Riječ je o nasljedniku pet godina starog “Sunny Side Up” koji je također dosegnuo 1. mjesto britanskog, ali i 57. mjesto američkog charta. Ploču je najavio singlom “Scream (Funk My Life Up)”.

“Caustic Love” je dosad prikupio sjajne ocjene kritike i publike, pa mu je tako na Metacriticu pripao visoki rezultat 81 od 100. The Independent kaže kako je riječ o najboljem R&B britanskom albumu od 70-tih i zvuka tadašnjeg Roda Stewarta i Joea Cockera. Riječ je o trećem albumu Paola Nutinija koji je svoje glazbeno obrazovanje s vremenom proširivao. Njegova ljubav prema Rayu Charlesu i Driftersima pronađena je u očevoj i tetinoj kolekciji ploča, a idolopoklonstvo prema Johnu Martynu i Vanu Morrisonu njeguje od ranog puberteta.

Sve pjesme na albumu “Caustic Love” potpisuje sam Paolo Nutini koji je, uz Danija Castelara, bio i producent. Iako je bio vrlo mlad kada je objavio debitantski album, tek devetnaest godina, njegov snažan glas, provokativni tekstovi i privlačne melodije brzo su našli svoje mjesto na svjetskoj sceni. Već na samom početku kritika mu je bila izrazito naklonjena, a američki Rolling Stone napomenuo je kako je svakako umjetnik na kojeg valja obratiti pozornost.

Iako mu ime sugerira tako, Paolo nije Talijan, ali vuče talijanske korijene. Odrastao je u Škotskoj, u gradiću Paisleyu, iznad prodavaonice ribe i čipsa koju vode njegovi roditelji. Prvi je put zapjevao u školskom zboru, a sa 16 godina prekinuo je školovanje u Glasgowu i preselio se u London gdje po raznim klubovima počinje izvoditi svoje pjesme. Danas je iza njega već treći album “Caustic Love”.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s