Shakira

Shakira – Shakira


Album ArtworkShakira je prije desetak dana službeno predstavila svoj novi album na partyju u Barceloni. Ondje je okupljenima otkrila kako je materijal nazvala “Shakira” jer nije konceptualan, već obiluje raznim žanrovima i refleksija je Shakire sa svim njezinim nesavršenostima. Također je istaknula kako je album nastajao dvije i pol godine i kako je rezultat sumnji i eksperimentiranja. Najavni singl već je postao hit, a riječ je o duetu s Rihannom “Can’t Remember To Forget You”.

“U procesu stvaranja ovog albuma naučila sam mnogo o sebi”, govori Shakira i nastavlja: “Iako u to vrijeme nisam shvatila, svi smjerovi koje sam istraživala u početnim fazama snimanja pomogli su mi da otkrijem put do samospoznaje”.

Shakira je nedavno predstavila i pjesmu “La La La” koja će pratiti ovogodišnje Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu. Riječ je o prerađenoj verziji njezine pjesme “Dare” koja se nalazi na aktualnom albumu “Shakira”. “Ovo je prava brazilska pjesma”, izjavila je pjevačica za Daily Star te dodala: “Tekst pjesme je osoban i zapravo sam je snimila za prvenstvo”.

Ovo je Shakirin drugi singl koji je posvetila Svjetskom nogometnom prvenstvu. Prije četiri godine, singl “Waka waka” zavladao je svijetom, a u sljedećim mjesecima to će činiti “La La La”.

Na njezinom desetom albumu u karijeri dosta je pjesama ljubavnog karaktera i osvrće se na njezinu vezu sa španjolskim nogometašem Gerardom Piqueom. O njemu pjeva u temi “Broken Record”, ali i u osjećajnoj “23”.

“Pjesma “23” najosobnija je pjesma koju sam ikada napisala jer govori o početku ljubavi između mene i Gerarda”, priznala je kolumbijska pjevačica.

Drugi singl s albuma je pjesma “Empire”.

Shakiru je na predstavljanju novog albuma pratio i Gerard Pique, a ona se posebno zahvalila njegovim roditeljima: “Vi ste najbolji svekar i svekrva na svijetu. Ne bih mogla snimiti ovaj album bez vas. Hvala vam što ste pazili na Milana dok su mama i tata radili.”

Sama pjevačica potpisuje sve pjesme na ploči, ali tu su se, između ostalih, našli naravno i poznati producenti Max Martin, Greg Kurstin, Dr.Luke, Busbee, Luis Fernando Ochoa, Steve Mac, Steve Circut, Adam Messinger i Nasri.

Zanimljivo, Shakira je na svoj deseti album uvrstila i jedan country duet. Onaj s Blakeom Sheltonom. Pjesma je “Medicine”.

Čak 86,4 milijuna osoba širom svijeta prati Shakiru putem Facebooka, što je stavlja na prvo mjesto među brojnim slavnim ličnostima. Izjavila je kako je uvijek željela imati puno prijatelja, ali nikada nije ni sanjala da će ih biti više od 85 milijuna.

“Ne mogu vam se dovoljno zahvaliti na vašoj podršci. Tako sam sretna što vas imam”, poručila je Shakira svojim obožavateljima.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s