Daily Driver: Imagine Dragons – ‘Bones’


Ima nešto himnično u novome singlu sastava Imagine Dragons. Pjesma ‘Bones’ naći će se na skorašnjem albumu ‘Mercury – Act 2’.

Foto: Naslovnica singla ‘Bones’ (Interscope – Universal Music)

Pjesma ‘Bones’ je, reći će Dan Reynolds u razgovoru za Rolling Stone, ‘odraz moje stalne opsjednutosti konačnošću i krhkošću života’. Frontmen grupe Imagine Dragons dodao je: ‘Uvijek sam u potrazi za nekim dokazima koji će me uvjeriti da ima još toga — da je život u nekom smislu uistinu vječan. Kako dokaz za to još nisam pronašao, pokušavam barem sanjati kako bi se osjećala pobjeda nad smrću.’

Kada je slušate, međutim, ‘Bones’ vam se možda neće činiti poput glazbenog komada koji se bavi egzistencijalizmom no, vidite, u tome i jest veličina uspješnog pisca stihova i skladatelja glazbe u okruženju suvremenog popa. Rukopis grupe Imagine Dragons pripada alternativnom izričaju no izrazito je radijski uspješan, a tako bi moglo biti i ovoga puta. Jer, ‘Bones’ je složen oko izrazito ljepljivog refrena. Taj refren, premda filozofski preispituje, ima dozu optimizma, on doziva zabavu i vikend tulum.

Blog Airplay Radio Charta svakoga dana donosi odabranu pjesmu koja – svojim rukopisom – zaslužuje pažnju. Ona je naš Daily Driver.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s