Daily Driver: Megan Thee Stallion & Dua Lipa – ‘Sweetest Pie’


Megan Thee Stallion i Dua Lipa pripremile su zajednički rad atraktivnih rima, pamtljivog refrena i inspirativnog spota. Pjesma ‘Sweetest Pie’ je naš Daily Driver.

Foto: Naslovnica singla ‘Sweetest Pie’ (300 Entertainment – Dancing Bear)

U naslovu teksta o novom paketu pjesme i videospota ‘Sweetest Pie’, The Los Angeles Times je objavio ‘fer upozorenje’: ‘Pjesma Megan Thee Stallion i Due Lipe ne govori o desertu.’ Lindsay Zoladz će u The New York Timesu navesti kako je video ‘samo za odrasle’, a AV Club će istaknuti da je spot singla ‘ispunjen drskošću i guzama’. Priča se doima kao da je pristigla iz razdoblja simbolizma i naslanja se na postmodernističke običaje citatnosti kako bi mladoj publici, željnoj ritma i strasti, dočarala snagu ženske seksualnosti. I to je umjetnička tema koja se obrađuje tisućljećima.

Megan i Dua u spotu se pojavljuju poput sirena iz Odiseje kako bi namamile dvojicu frajera u svoje skrovište smješteno u rajski oslikanoj šumi. I dok njih dvojica pohotno gutaju najslađe zalogaje – ne jabuke već slatkiša – dame igraju opscenu igru i natjeraju ih na bijeg. Cijela priča s ustrašenim muškarcima dobiva svoj finale u scenama nalik na one iz ‘Lovca na vještice’. Raj izgleda poput Wakande iz filma ‘Black Panther’ ili ‘Avatarove’ Pandore, ističe LA Times, a Megan Thee Stallion će, u razgovoru za radio Apple Music 1, reći da je željela donijeti kombinaciju svojih omiljenih filmskih žanrova – fantazije i horrora. U svojim stihovima reperica se, pak, komparira s poznatim dreserom pasa Cesarom Millanom kako bi naglasila seksualnu nadmoć. 

Singl koji su snimile američka reperica i britanska pop zvijezda, ističe The New York Times, više pristaje zvuku albuma ‘Future Nostalgia’ Due LIpe negoli tipičnom hip hop projektu. Singl donosi kombinaciju ritmičnog pristupa i melodičnog refrena. Megan će naglasiti da voli istraživati različite smjerove stvaranja i da je ovo za nju novi zvuk s kojim je pronašla te nove puteve vlastita izričaja. Zane Lowe će u radijskom komentaru podvući, pak, kako se radi o jednoj od najprilagodljivijih umjetnica na svjetskoj glazbenoj sceni. ‘Svi su radili mash-upove naših pojedinačnih pjesama pa smo odlučile snimiti zajedničku stvar’, istaknula je reperica.

Megan Thee Stallion poznata je kao radoholičarka i izrazito kreativna osoba. Na pitanje Zanea Lowea postoji li možda dan u kojemu se odmara od kreativnosti, zvijezda je odlučno zanijekala: ‘Uvijek imam što za reći, stalno se nšto događa u mojoj glavi. Kao da troje ljudi u njoj živi.’ A skorašnja ploča? ‘Novi album je gotovo gotov’, smijući se dodala je tijekom razgovora za radio Apple Music 1 i istaknula: ‘Dua je tako chill. Kada sam je upoznala, pomislila sam da bi mogla biti moja prijateljica. Tako je cool, tako je slatka, uviđavna i posvećena duhu zajedništva. Mogla bi biti diva, samo je skromna.’

Blog Airplay Radio Charta svakoga dana donosi odabranu pjesmu koja – svojim rukopisom – zaslužuje pažnju. Ona je naš Daily Driver.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s