Jamie Cullum. Album ‘The Pianoman at Christmas’ je novi božićni klasik. Prigrlite ga.


Ploča ‘The Pianoman at Christmas’ je snimljena u vrijeme lockdowna kada je Jamie kombinirao bavljenje školskim obavezama svoje djece sa stvaranjem i snimanjem sezonskih pjesama za klavirom.

Jamie Cullum napravio je ‘štreberski posao’ i snimio božićni album uz pratnju orkestra. Foto: Službena naslovnica albuma ‘The Pianoman at Christmas’, Universal Music

‘Uvijek je postojao posao pijanista na Božić’, rekao je Jmie Cullum za globalni radio Apple Music 1 i istaknuo kako se sjeća vremena kada je, probijajući se kroz snijeg, žurio na nastupe u pubu ili robnih kuća gdje bi svirao ‘Jingle Bells’.

Album ‘The Pianoman in Christmas’ je prvi božićni album vrhunskog pijanista, kompozitora i pjevača jazz glazbe s pop atmosferom. Na vlastiti osebujan način, Jamie Cullum je istaknuo kako je ploča rezultat ‘štreberskog kantautorskog izazova’ koji će mu omogućiti da vidi je li u stanju napisati deset potpuno novih pjesama koje će obogatiti žanr prigodne blagdanske glazbe.

Ploča ‘The Pianoman at Christmas’ je snimljena u vrijeme lockdowna kada je Jamie kombinirao bavljenje školskim obavezama svoje djece sa stvaranjem i snimanjem sezonskih pjesama za klavirom. Kada su bile gotove, Jamie je pozvao u pomoć dugogodišnjeg suradniks Toma Richardsa koji je skladao aranžmane za, pokazat će se, orkestar od 57 članova koji je pjesme snimao u studiji Abbey Road u Londonu. Rezultat? Božićno djelo u najboljem stilu albumskih radova Raya Charlesa ili Dukea Elingtona. Album je objavljen za etiketu Blue Note, a među pjesmama se nalaze stvari latino i swing izraza, kao i pjesme koje i zvuče posebno prestižno u izvedbama za velike orkestre.

Zaključak? Želite li si darovati istinski posebno božićno djelo ovog Božića, poklonite si novu ploču Jamieja Culluma, čovjeka koji je oduvijek bio sinonimom glazbene kreativnosti. Album ‘The Pianoman at Christmas’ je novi božićni klasik. Prigrlite ga. Recimo, putem slušanja na streaming servisu po izboru.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s