Upoznajte Benee i njezin inspirativni svijet nemira na albumu ‘Hey u x’


Ponekad ste siti tugaljivog pogleda na vas kao na osobu koja se uvijek osjeća pokislo pa o svojim emocijama jednostavno više ne želite izreći ni riječ. U razgovoru za stolom, svakako. U pjesmi u studiju, e to već može. To je napravila Benee.

Veliki dio debitantskog albuma koji je snimila Benee, posvećen je bivšem dečku. No, načini razmatranja teme i smjerovi u kojima se kreću, ono je što će vas intrigirati. Foto: Naslovnica albuma ‘Hey u x’

Ploča ‘Hey u x’ je naprosto must-have štivo za sve ljude kojima je inovativni pristup alternativnom popu visoko na listi željenih glazbenih ugođaja, a Benee je novozelandska kantautorica koja će sve svoje nemire – kakvi nas obično bude u noćima briga – sasuti na jedno mjesto. Uostalom, sam naziv albuma reći će vam veliki dio teme kojom se bavi, ali ne i kompletno. Jer susret svakodnevnih tjeskoba koje pritišću vaše mentalno zdravlje i bolnog ljubavnog raskida čini se težim bremenom u uobičajenu vremenu. A kako li se tek može naslagati u dobu u kojemu depresija pandemije žanje svoje nove usjeve. I zato je dvadesetogodišnja djevojka na svoj način posebna. I pogodna za slušanje u tmurne jesenje dane.

‘Mislim da je ono što mi je pomoglo da budem toliko ranjiva pri pisanju, činjenica da nisam mislila o tome tko bi sve to mogao slušati’, reći će Benee u razgovoru za Apple Music One i istaknuti: ‘Da sam o tome mislila, poludjela bih.’ Benee je pritom rekla nešto posve zanimljivo: ‘Čudno je da sam snimila pjesme koje će slušati mnogi ljudi, premda o tim temama nisam spremna razgovarati s bliskim prijateljima.’ Ali to jednostavno tako ide. Vlasnica singla ‘Supalonely’ odlučila se za ovaj bijeg od prijateljske odgovornosti, jer je to bilo lakše. I zato što je samo pisanje, proces uranjanja i bijega, ovisno o tome kako na to gledate. Jer, znate, ponekad ste siti tugaljivog pogleda na vas kao na osobu koja se uvijek osjeća pokislo pa o svojim emocijama jednostavno više ne želite izreći ni riječ. U razgovoru za stolom, svakako. U pjesmi u studiju, e to već može.

Veliki dio debitantskog albuma koji je snimila Benee, posvećen je bivšem dečku. No, načini razmatranja teme i smjerovi u kojima se kreću, ono je što će vas intrigirati. Jednako kao i zvuk suradnji s imenima kao što su Grimes, Lily Allen, Mallrat, Muroki, Flo Milli i Gus Dapperton. The Independent će to nazvati obećavajućim početkom. A mi vam obećavamo da ćete se, za susreta s iskrenošću kojom obiluju stihovi i eksperimentima glazbenih rješenja same Benee, osjećati inspirativno. A to je dar koju nam glazba na albumima poput ‘Hey u x’ donosi sa sobom.

Goran Komerički

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s