Manchester Orchestra: Ljepota emotivnog krajolika


img_2530-1

Želite li se potpuno opustiti i osjetiti radost umjetničkog glazbenog djela – sa svim njegovim atmosferama i klimaksima – iskoristite priliku i na streaming servisima pronađite album ‘A Black Mile to the Surface’ američkog indie rock benda Manchester Orchestra. Jer, peti studijski rad grupe glazbenika iz Atlante donosi upravo to – čistu umjetnost glazbe. Njihov talent slaganja slojeva harmonija i životnih impresija pri skiciranju portreta misli zapanjujuće je sugestivan i slikarski osebujan.

Manchester Orchestra je bend čiji članovi su se hranili potencijalno boemskim načinom života koji su, kako se misli, vodili članovi njihovih engleskih glazbenih heroja koji dolaze upravo iz toga grada – bendova kao što su The Smiths, The Buzzcocks, The Stone Roses, The Fall, Joy Division, Oasis, New Order, Happy Mondays i Magazine. Njihova glazbena karijera traje od 2004. godine naovamo i kroz to vrijeme su se specijalizirala za nastupe na festivalima poput Lollapalooza, Bonnaroo, Coachella ili Reeding. Njihove nastupe pronalazimo u američkim televizijskim serijalima poput ‘Gossip Girl’, ‘One Tree Hill’ ili ‘90210’, a pjesme dijelom filmskih ‘Premium Rush’ i ‘Swiss Army Man’ ili naslova video igara NHL 08 i NHL 12.

Album ‘A Black Mile to the Surface’ je, ushićeno će objaviti Kerrang!, ‘mukotrpno skladano umjetničko djelo i apsolutno remek-djelo’. Sputnikmusic  podsjeća na prostranstva koja donose pjesme s pete ploče benda Manchester Orchestra nazivajući ga primamljivim u svim njegovim slojevima. Pjesme s ove ploče nisu pojednostavljene verzije folk izričaja, ističe Alternative Press, one donose zvuk koji raste sa svakom minutom ploče – poput radova grupe Fleet Foxes na najširem zaslonu. I s pjesmama poput ‘The Gold’, The Alien’, ‘The Sunshine’ i The Wolf’ donose taktove koji vas moraju zaokupiti na ovoljetnom glazbenom putovanju, dodaje Airplay Radio Chart.

I to su Manchester Orchestra na svojoj novoj ploči – snaga zvuka, osebujnost harmonije, umjetnost lirike i ljepota emotivnog krajolika. Pravo glazbeno blago za svakog znatiželjnog istražitelja glazbenih širina.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s