Coldplay – Ghost Stories


Coldplay Ghost Stories album coverSastav Coldplay objavio je svoj šesti album u karijeri. Riječ je o konceptualnom albumu za kojeg je njihov frontman Chris Martin izjavio kako je riječ o 42 minute na emotivnoj traci. Nosi ime “Ghost Stories” koje se referira na duhove iz prošlosti koji mnogima od nas utječu na sadašnjost i budućnost. Upravo se s time borio i Chris Martin posljednjih godina.

“Iako se album na početku čini kao da govori o slomljenom srcu, on zapravo govori o realizaciji i prihvaćanju”, izjavio je Chris Martin koji je osjećao velik pritisak kad je u pitanju glazba sastava Coldplay. Otkad se bend pojavio na sceni, bio je prisutan osjećaj polarizacije zbog naglog uspjeha koji je uslijedio jer su neke stvari radili jako dobro. ”Prije dvije godine bio sam u komi zato što nisam mogao uživati u činjenici da smo dobri, niti u super stvarima koje su me okruživale jer me to opterećivalo. Ne smijem kriviti nikoga za to i moram napraviti neke promjene”, dodao je.

Chris Martin priznao je kako se u trenutku kada je zatražio da Avicii svira klavirske dionice u pjesmi “A Sky Full Of Stars” osjećao kao da s njim vara ostatak benda. Za BBC je govorio o teškim vremenima kroz koja je prošao dok su radili na novom albumu “Ghost Stories” istaknuvši da je rastava od glumice Gwyneth Paltrow inspirirala album.

Na nasljedniku materijala “Mylo Xyloto” iz 2011. radili su s mnogobrojnom ekipom. Materijal sadrži 9 pjesama, a producenti su Guy Berryman, Jonny Buckland, Will Champion, Paul Epworth, Daniel Green, Jon Hopkins, Chris Martin, Rik Simpson, Avicii, Timbaland i Hugo Leclercq.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s