Daily Driver: IVE – ‘LOVE DIVE’


Jeste li ih zamijetili? Preporučujemo upoznavanje s članicama grupe IVE odmah i trkom.

Foto: Naslovnica singla ‘LOVE DIVE’ (STARSHIP)

Okej, zvuči li vam ljepljivo? Da? Znajte da niste jedini. Pjesma ‘Love Divine’ južnokorejske grupe IVE je u prva četiri dana zabilježila – pazite sad – preko 42 milijuna i 780 tisuća pregleda videospota na servisu YouTube. Kako bih vam približila ovu brojku, reći ću da je on jednak stanovništvu jedanaest puta većem od stanovništva Hrvatske i da su svi oni pregledali spot u svega četiri dana od njegova izlaska odnosno. Ili, drugačije rečeno, broj pregleda spota ‘Love Blind’ grupe IVE bio bi isti kada bi ga ama baš svatko od žitelja naše zemlje pogledao na YouTubeu jedanaest puta. Kako je to moguće? Jednostavno. Popularnost K-popa velika je, a IVE su najnovija senzacije koja dolazi sa scene čiji BTS je toliko popularan da je utjecao na porast BDP-a svoje zemlje i izniman rast turističkog interesa za posjet Južnoj Koreji.

‘Love Divine’ opisuje se kao pjesma dark popa s utjecajima elektroničkog popa i trapa. Sastav IVE čini šest djevojaka, a naziv grupe skraćenica je izraza ‘I have’ odnosno izjave ‘Ja imam’. Ime benda aludira na činjenicu da članice grupe svoju ekspresiju imaju u sebi umjesto da se identificira s ženskim bendom čiji izričaj raste vremenom.

Blog Airplay Radio Charta svakoga dana donosi odabranu pjesmu koja – svojim rukopisom – zaslužuje pažnju. Ona je naš Daily Driver.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s