Daily Driver: Rosalia – ‘Candy’


Rosalia je objavila fantastičan album ‘Motomani’. S njega dolazi singl ‘Candy’.

Foto: Naslovnica albuma ‘Motomani’ (Columbia – Menart)

Rijetko ćete naići na album koji zaziva toliko oduševljenje u svijetu glazbene kritike kao što je konceptualna ploča ‘Motomani’ koju je u petak objavila Rosalia. Ponos španjolske popularne kulture i umjetnica – čiji pristup glazbi donosi nizove utjecaja, slojeva i žanrovske razbarušenosti – svoj je album pisala u okrilju aletnativnog regagetona i eksperimentalnog popa. Na njemu nalazimo i jamajkanski dembow, kolumbijsku champetu, flamenco, blanchetu iz Dominikanske Republike, hip-hop, industrial, avangardni jazz i melodije na klaviru.

Među glazbenim utjecajima djela, Rosalia je spomenula izrazito različite umjetnike kao što su portorikanski pjevač salse Hector Lavoe, kantautorice Nina Simone i Patti Smith, skladatelj Johann Sebastian Bach, modna dizajnerica Michele Lamy, filmski redatelj Pedro Almodovar i filmski teoretičar Andrei Tarkovsky.

Album ‘Motomani’ je, reći će Rosalia, inspiriran latino glazbom uz koju je s rođacima plesala u djetinjstvu i s njom se ponovno susrela kao ‘nadobudna pop zvijezda’. Lirski, ploča se bavi transformacijom, seksualnošću, ljubavnom tugom, slavljem, duhovnošću, samopoštovanjem i izolacijom. Album ‘Motomani’ koji je snimila Rosalia je skupio 95 od 100 postotnih bodova na agregatu Metacritic.

Blog Airplay Radio Charta svakoga dana donosi odabranu pjesmu koja – svojim rukopisom – zaslužuje pažnju. Ona je naš Daily Driver.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s