Daily Driver: mxmtoon – ‘Mona Lisa’


Blog Airplay Radio Charta svakoga dana donosi odabranu pjesmu koja – svojim rukopisom – zaslužuje pažnju. Pjesma ‘Mona Lisa’ u izvođenju mxmtoon je naš današnji Daily Driver.

Foto: Naslovnica singla ‘Mona Lisa’

Zvukovi koje proizvodi ukulele uvijek će donijeti posebnu atmosferu. Tako je i s pjesmom ‘Mona Lisa’ koju potpisuje mxmtoon. A iza imena mxmtoon krije se djevojka imena Maia. Maia dolazi iz Kalifornije i ‘ako želite nekom izvanzemaljcu pokazati što je to pop zvijezda ere interneta u svijetu’, stoji u uredničkoj bilješci servisa Apple Music, ‘onda nema boljeg primjera od mxmtoon’. Zašto? Jer se Maia nalazi posvuda u virtualnom svijetu. Eno je kako drži poduke iz sviranja ukulelea, objavljuje komične videoradove, streama gaming i piše pop pjesme. Internetska posvuduša, rekli bismo. I pripadnica generacije Z koja je studirala čelo i violinu po volji svojih roditelja, a potom otkrila upravo – ukulele. Sa svojom novom igračkom potom je, po skrivečki, počela pisati pjesme da bi se, nakon četiri godine, odvažila objaviti jednu. Potom su njezine stvari, jedna za drugom, postale viralnima i osigurale joj status zvijezde. Singl ‘Mona Lisa’ govori o tome kako bi Maia željela postati temom nečijeg pisanja, ima taj ljepljivi touch koji bi ga mogao dovesti i do sjajnih rezultata radijskih rotacije.

Blog Airplay Radio Charta svakoga dana donosi odabranu pjesmu koja – svojim rukopisom – zaslužuje pažnju. Ona je naš Daily Driver.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s