Daily Driver: Rosalia – ‘Saoko’


Blog Airplay Radio Charta svakoga dana donosi odabranu pjesmu koja – svojim rukopisom – zaslužuje pažnju. Pjesma ‘Saoko’ u izvođenju Rosalije je najavni singl skorašnjeg albuma ‘Motomami’ i naš današnji Daily Driver.

Rosalia je ponos Barcelone i španjolske popularne kulture, a njezin utjecaj u glazbenoj umjetnosti širom svijeta sve je veći. Stoga i nije iznenađenje kako se već neko vrijeme s nestrpljenjem očekuje izlazak nove ploče. Ona je konačno najavljena za 18. ožujka, a ovo je najavni singl koji je instantno osvojio publiku širom svijeta.

Rosalia je u novoj pjesmi, koju će glazbeni kritičari nazvati njezinim novim eksperimentom, inkorporirala elemente reggaetona i cyberpunka. Novinar magazina Stereogum slikovito će napisati da je pjesma ‘jednako zabavna kao i vožnja Lamborghinija’. Uz to, stvari ‘Saoko’ pridani su opisi bizarne, industrial i psihotične pjesme. Singl kombinira utjecaje s tako različitih albuma kao što su ‘The Downward Spiral’ grupe Nine Inch Nails i ‘Yeezus’ Kanye Westa. Ako vas, pak, zanima značenje riječi ‘Saoko’, vrijedi znati kako se radi o afričkom terminu koji je postao popularan u nekim zemljama Latinske Amerike, a znači ritam, sreću i pokret.

U razgovoru za magazin Clash, Rosalia je dodala kako pjesma slavi transformaciju i promjenu. U stihovima se referira na niz imena i brendova kao što su Frank Ocean, Vivienne Westwood, Lego i Kim Kardashian. Među odjećom korištenom u videospotu za pjesmu ‘Saoko’, nalaze se i odjevni predmeti francuskog modnog dizajnera Jena Paula Gaultiera dok je stilske savjete dala Samantha Burkhart.

Rosalia je svjetsku traženost počela dobivati 2018. godine, a njezina interpolacija španjolskog flamenca u globalni pop izričaj izazvao je veliku pažnju. Od tada do danas ostvarila je niz suradnji poput onih u kojima su joj se pridružili Bad Bunny, Billie Eilish i The Weeknd.

Blog Airplay Radio Charta svakoga dana donosi odabranu pjesmu koja – svojim rukopisom – zaslužuje pažnju. Ona je naš Daily Driver.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s