Daily Driver: Anitta – ‘Boys Don’t Cry’


Blog Airplay Radio Charta svakoga dana donosi odabranu pjesmu koja – svojim rukopisom – zaslužuje pažnju. Pjesma ‘Boys Don’t Cry’ brazilske super zvijezde Anitte traženi je komad bubblegum-popa i naš je današnji Daily Driver.

Nova pjesma brazilske pop zvijezde Anitte bilježi milijunske preglede na YouTubeu. I ako vam se, za slušanja pjesme ‘Boys Don’t Cry’ učnilo da ima nešto posebno ljepljivo u ovom komadu bubblegum-popa, onda znajte da iza njega produkcijom stoji švedski čudotvorac Max Martin.

U videospotu pjesme ‘Boys Don’t Cry’ naići ćemo na estetiku gotike, a sam stav Anitte u pjesmi o neuzvraćenoj ljubavi ima onaj trag girl powera u kojemu ne postoje ti trenuci djevojačke isprike s kojom se susrećete u umivenom popu različitih razdoblja. Anitta je prošle godine postala jednom od pjevačica o kojoj se najviše raspravljalo na Twitteru, nastupila je na Coachelli i iz brazilskog obzorja slave otisnula se u pravcu globalne.

Pjesma ‘Boys Don’t Cry’ primjer je promjene glazbene estetike u trenucima kada diskografska major kompanija gradi svjetsku karijeru pop zvijezde nakon što je ona postigla domicilni uspjeh. Kada je u pitanju Anitta, kompanija je Warner Music, a album za globalno tržište, najavljen za objavu tijekom godine, je ‘Girl from Rio’.

Blog Airplay Radio Charta svakoga dana donosi odabranu pjesmu koja – svojim rukopisom – zaslužuje svaku vašu pažnju. Ona je naš Daily Driver.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s