Domaći radijski eter je prigrlio Avu Max. Vrijeme je za planiranje koncerta u Hrvatskoj.


Album ‘Heaven & Hell’ nudi sve ono što tražite od pop sentimenta i to su prepoznali domaća publika i hrvatski radijski eter. Jednom kad prođe svjetska zdravstvena kriza, Ava Max će ispuniti zagrebačku Arenu.

Ava Max je prirodno uspješna u nakani pisanja jednostavne pop pjesme. Foto: Official Press

Tražite li besprijekoran pop album zaraznoga tempa, istančano interesantnih stihova i refrena koje ćete pjevušiti kad god poželite – i osjećat ćete se rasterećeno, ležerno i puni elana – tada posegnite za debi albumom ‘Heaven & Hell’. Jer, njezina autorica na njemu nudi sve ono što tražite od pop sentimenta: pjesme koje lako ulaze u uho, podatne su za dugo sviđanje, postoji jasan koncept kompletne priče i – mudar tračak prošloga u zvuku koji donosi.

Ava Max je donijela utjecaj euro dancea na globalnu razinu glazbene popularnosti.

Ava Max jedna je od najvećih miljenica domaćeg radijskog etera – s njom se mogu usporediti samo Dua Lipa, Ariana Grande i Lady Gaga – i to nije nimalo slučajno. Ali je zanimljivo. Jer, američka kantautorica albanskih korijena praktički je novo ime, a to je u Hrvatskoj počesto otežavajuća okolnost kod radijskih selektora. No, njezina ‘Sweet But Psycho’ otopila je i najnevjernije, a slijed singlova koji je uslijedio, pokazao se dobitnim na testovima kod publike i nenametljivosti u redovnom programu. Toliko da su apsolutno sve njezine do sada lansirane pjesme završile na listi ARC 100 i tamo se zadržale mjesecima.

Uz to, Ava Max je jedan od rijetkih izvođača koji je među najemitiranijim pjesmama u Hrvatskoj istovremeno imao četiri singla. I to tjednima. Je li taj podatak pozivnica za organizatore da se odvaže za poziv pop zvijezdi kako bi, kad korona jednom prođe, u Hrvatskoj održala super posjećeni nastup? Bez sumnje da jest.

Uspjeh Ave Max kod domaće publike i radijskih selektora naprosto doziva njezin koncert u Hrvatskoj.

Album ‘Heaven & Hell’ je konceptualno podijeljen na dva dijela, baš kao u doba vladanja fonografskih izdanja – vinilne ploče i audio kasete. Prvih osam pjesama pripadaju A strani naziva ‘Heaven’, a slijedećih sedam su B strana imena ‘Hell’. A strana je prozračnija i vedrija, a drugi dio priče donosi djeliće tame no oba dijela donose jedno – privlačan pop rukopis. Onoliko sadržajan koliko su, uostalom, sadržajni i videospotovi Ave Max. U njima pronalazite varijante istinskog pop uživanja i simbole prepoznavanja koji okružuju sentence o ljubavi, odnosima i sitnim čarolijama koje prate doba mladosti.

Svaki video Ave Max donosi novu kreativnu priču.

Za Avu Max se govori kako je krajem desetih na velika vrata donijela utjecaje euro dancea na globalnu glazbenu scenu. I to je doista tako. S dodatkom kako je, izdanjem albuma ‘Heaven & Hell’, napravila ono što je – ističe Guardian – Katy Perry propustila učiniti sa svojom pločom ‘Smile’. Biti familijarna s ukusima ljudi različitih generacija i jednako privlačna radijskim selektorima koliko i ljudima koji odrastaju na streaming servisima.

Pa kada se uhvatite kako se budite uz ‘Kings & Queens’, plešete kuhinjom uz ‘OMG What’s Happening’, sa slušalicama trčite uz ‘Torn’, fućkate u autu zajedno s ‘Who’s Laughing Now’ ili spontano pjevušite ‘Sweet But Psycho’, nemojte biti iznenađeni. To je samo potvrda koliko je Ava Max prirodno uspješna u nakani pisanja jednostavne pop pjesme.

Goran Komerički

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s