Četvrtinu najemitiranijih pjesama u Hrvatskoj potpisuje sedam izvođača, The Weeknd i dalje na vrhu


The Weeknd je privlačan publici različitih generacija, pokazuje uvrštenje njegovih pjesama na A liste BBC-jevih kanala Radio 1 i Radio 2.

 

TheWeeknd_photo02_2019_UniversalMusic

Pjesma ‘Blinding Lights’ bilježi najviše tjedana provedenih na vrhu liste ARC 100 u ovoj godini. Foto: Official Press

 

The Weeknd predvodi Službenu radijsku listu osmi puta i time cementira poziciju jednoga od najvećih ovogodišnjih hitova u hrvatskom radijskom eteru. Pjesma bilježi najviše tjedana provedenih na vrhu u 2020. godini, a s eventualnim ostankom na prvome mjestu kanadski umjetnik bi slijedećeg tjedna mogao ostvariti rezultat koji ima Dua Lipa. Britanska zvijezda, naime, tijekom prvoga tromjesječja na tronu je bila ukupno devet puta.

Lady Gaga bi, međutim, mogla omesti ovaj rezultat jer monitoring pokazuje vrlo malu razliku između radijske podrške pjesma ‘Blinding Lights’ i ‘Stupid Love’. U međuvremenu je The Weeknd ostvario ulazak još jednog singla među četrdeset najemitiranijih u Hrvatskoj. Radi se o pjesmi ‘In Your Eyes’ koja se ovoga tjedna smjestila na 30. mjestu. Singl ‘Blinding Lights’ se i dalje nalazi na vrhu monitoringa eurospkog radijskog emitiranja koje prikuplja Radio Monitor, a nalazi se i pri vrhu playliste ABC Radio koju možete pronaći na našim kanalima na servisima Apple Music i Deezer.

 

 

S druge strane, ‘In Your Lights’ je uvršten na A liste prioritetnog emitiranja dvaju kanala BBC-ja koji pokrivaju potpuno različitu ciljanu publiku, Radija 1 i Radija 2. Time se pokazuje kako postoje izvođači koji s lakoćom prelaze starosne granice i ulaze u uho slušatelja različitih generacija.

Dua Lipa je prošloga tjedna imala tri singla među prvih deset, a ovoga tjedna su se njezine dvije pjesme smjestile na trećem (‘Break My Heart’) i četvrtom mjestu (‘Physical’) radijske rotacije. Ava Max je s pjesmom ‘Kings & Queens’ konačno uspjela ući u Top 10 velikim skokom koji ju je s prošlotjednog  tridesetog pozicionirao na ovotjedno deveto mjesto. Himnična pjesma o ravnopravnosti jedna je od četiri s kojima glazbenica sudjeluje na listi ARC 100. Prošloga tjedna imala ih je pet. Istovremeno, Ava Max je ostvarila i najviši novi ulaz među četrdeset sa singlom ‘Salt’.

 

 

Četiri singla među najemitiranijima imaju još i Kygo (tri u Topu 40) odnosno Sam Smith. Suradnja britanskoga pop pjevača i Demi Lovato u singlu ‘I’m Ready’ otsvarila je novi ulaz na 74. mjestu. Kygo je ostvario i najveći skok na listi ARC 100, jer je njegova posveta Aviciiju u pjesmi ‘Forever Yours’ ostvarila pomak od 47 mjesta i dospjela na 28. mjesto. Četvrtinu najuspješnijih pjesma u programima radijskih stanica potpisuje ili u njima sudjeluje sedam izvođača jer po tri pjesme na listi još imaju Ed Sheeran, Jax Jones i Jonas Brothers.

Među sto najemitiranijih smjestilo se sedam noviteta. Najviši novi ulaz potpisuju članice grupe LIttle Mix sa singlom ‘Break My Heart’, a vrijedno je zabilježiti kako su s na listi ARC 100 našli članovi grupe The Rolling Stones s prvom njihovom novom autorskom pjesmom u osam godina, singlom ‘Living in a Ghost Town’.

 

 

Airplay Radio Chart je nastao na temelju zbroja emitiranja stranih pjesama u programima radijskih stanica širom Hrvatske prema podacima servisa 1Played. Aktualno izdanje liste ARC 100 objavljeno je s datumom od 4. svibnja. Pjesme možete preslušati putem playliste ARC 100 koja se nalazi na profilu Airplay Radio Charta na servisu Apple Music. Radijsku prezentaciju liste možete slušati u emisiji ARC Top 40 u programu HR2. Radijski show dostupan je i na radijskome podcastu putem Slušaonice Hrvatskoga radija.

Listu prvih čertdeset najemitiranijih stranih singlova u domaćem radijskom eteru možete pronaći na stranici top-lista.hr Hrvatske diskografske udruge, a preslušati je putem playliste ARC Top 40 koja se nalazi na profilu Airplay Radio Charta na servisu Deezer.

Goran Komerički

 

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s