Bastille – Wild World


Prvi singl  Good Grief su opisali kao pjesmu o gubitku, o svim usponima i padovima, ali i euforiji koja snađe sve koji se zaljube. Predstavljamo vam ‘divlji svijet’ sastava Bastille.

Ako je debitantsko izdanje bilo o odrastanju, tada je drugo izdanje o pronalaženju smisla u svijetu oko nas, onako kako ga vidimo sami te kako nam ga prikazuju mediji” – izjavio je Dan Smith o novom albumu grupe Bastille. Novi materijal nosi ime Wild World, a nakon najavnog singla Good Grief, četvorka je objavila novi video za pjesmu Fake It  koji ima dvoznačnu poruku. Naglasak je na tome kako ništa nije kako se čini.

Pjesma Fake It je inspirirana videom Američkog nacionalnog instituta za mentalno zdravlje iz 1971. godine naziva “Social Seminar: Changing”. Himnična i pamtljiva, poput ostatka albuma, svakako je dobra pozivnica za preslušavanje drugog studijskog materijala sastava Bastille. Upravo taj album govori, između ostaloga i o postavljanju pitanja o svijetu i o ljudima u njemu. “Željeli smo da album bude pomalo dezorijentiran – na trenutke ekstrovertiran i introvertiran, svjetlo i tama.”  – poručuju momci.

“Napravili smo puno više pjesama nego što ih ima na albumu. Zajedno s mixtapeovima, gotovo smo napravili dva ili tri nova albuma. Istraživali smo mračniji R&B, neke teže gitarske stvari te se preko kružnog toka vratili na put koji predstavlja sve što volimo u vezi Bastille” – opisuju svoj novi materijal i proces kako je do istoga došlo članovi grupe Bastille koja je u srpnju gostovala u našoj blizini, na festivalu Exit.

Novo studijsko izdanje “Wild World” nasljeđuje iznimno uspješan dvostruko platinasti debitantski album “Bad Blood”(2013.), prodan u više od 4 milijuna primjeraka. Standardno izdanje albuma donosi 14 pjesama dok “Complete Edition” izdanje albuma donosi dodatnih pet. Pjesme s novog albuma zajedno su pisali Dan Smith i dugogodišnji suradnik Mark Crew (“Bad Blood”), a dvojac zajednički potpisuje i produkciju čitavog izdanja.

Talentirani i pomalo sramežljivi glazbenik Dan Smith 2010. je započeo solo projekt na britanskom sveučilištu Leeds, gdje je u svojoj studentskoj sobi počeo pisati glazbu i tekstove koje nije htio da bilo tko čuje. Ipak, na nagovor dobrog prijatelja, prijavio se na lokalno natjecanje i zahvaljujući pobjedi koju je odnio skupio je hrabrost podijeliti svoj talent s ostatkom svijeta. U početku je nastupao s velikom tremom, a onda je sa svakim novim fanom nervoze bilo sve manje i manje. Ubrzo je upoznao njemu slične zaljubljenike u glazbu i tako je nastao kvartet Bastille. Osim Smitha, sastav čine još Chris “Woody” Wood, Will Farquarson i Kyle Simmons – svi porijeklom iz Južnog Londona.

Album će sastav Bastille predstaviti nizom koncerata u Velikoj Britaniji i Irskoj tijekom jeseni, a mi za kraj predstavljanja njihovog drugog albuma Wild World, slušamo laganu Four Walls (The Ballad of Perry Smith).

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s