Robert Plant and Sensational Space Shifters

Robert Plant – Lullaby And… The Ceaseless Roar


Robert Plant album coverPjesmom “Rainbow” Robert Plant najavio je svoj deseti album u samostalnoj karijeri. Legendarni frontman i pjesnik skupine Led Zeppelin, nakon dugog boravka u Americi, vratio se u rodnu Englesku i ponovno pronašao inspiraciju u tradicionalnoj, folk glazbi rodne mu grude. Na novom je albumu utjecaj imala i tradicionalna marokanska glazba, njegova trajna inspiracija, ali i američki blues i psihodelija. Sve to tvori jedinstvenu Plantovu kombinaciju.

“Lullaby and… The Ceaseless Roar” je prvi studijski album koji je Robert Plant, iako nije naveden na naslovnici albuma, snimio sa svojim novim pratećim bendom The Sensational Space Shifters. Njihova je suradnja počela 2012. nastupom na festivalu WOMAD, a iste su godine u digitalnom obliku objavili snimku koncerta “Live In London July ’12)”. Grupa će pratiti Planta i na najavljenoj jesenskoj turneji po Velikoj Britaniji i Irskoj.

Kad opisuju novi album “Lullaby and… The Ceaseless Roar” Roberta Planta, kritičari često spominju riječi “mističnost” i “meditacija”, a tekstovi su dijelom posveta njegovu radu s Zeppelinima, dijelom iskustvu dugotrajna boravka u SAD-u, bez jeftine nostalgije. Kritičari ističu zrelost glazbenog izričaja, naglašene ritmove i suptilne melodije.

Uz izuzetak tradicionalne “Little Maggie”, sve pjesme na novom albumu “Lullaby and… The Ceaseless Roar” potpisuju Plant i članovi pratećeg mu benda The Sensational Space Shifters. Sam Plant potpisuje i produkciju.

Danas, u šezdesetim godinama života, s iznimnim dugogodišnjim iskustvom, Robert Plant više nikome ništa ne mora dokazivati. Otuda i kreativnost, razigranost i pravi umjetnički pristup glazbi koju stvara. Novi album “Lullaby and… The Ceaseless Roar” samo je još jedan uspješan dodatak njegovom i tako impresivnom opusu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s