Lily Allen

Lily Allen – Sheezus


Lily Allen Sheezus album coverLily Allen je napokon objavila novi album. Na “Sheezus” se čekalo od 2009. i albuma “It’s Not Me, It’s You”, a u tom je periodu Lily Allen ostvarila svoju najveću želju i postala majkom dvoje djece. No, nedavno je izjavila kako obožava svoju djecu, ali je po prirodi vrlo nestrpljiva i objasnila svoj povratak na scenu. “Volim stalno biti zaposlena, tako da je biti kod kuće s dvije bebe koje ne govore bilo prilično dosadno”. Nakon “Hard Out There” i “Air Baloon”, novi su singlovi “Our Time” i naslovna pjesma “Sheezus”.

Allen je na Twitteru pojasnila kako naslov, naravno, aludira na album Kanye Westa “Yeezus”, ali i kako je riječ o homageu, a ne sprdanju. Otkrila je i da je “Sheezus” posvećen Amy Winehouse. “Kad smo se mi poznavale, Amyin je život bio u kaosu, tako da nemam osjećaj da sam je zaista poznavala. Prije mogu reći da sam znala jednu verziju Amy Winehouse.”, rekla je Lily i dodala: “Ono s čime se ona morala nositi je deset puta gore od bilo čega s čim sam morala ja. Prodala je mnogo više albuma od mene, i publika se mnogo više zanimala za nju. Neki ljudi su sjedili pred njezinom kućom 24 sata dnevno, 7 dana tjedno. Bila je zatvorenik.”

Na albumu se nalazi i obrada grupe Keane “Somewhere Only We Know” kao i pjesma “L8 CMMR” (“Late Comer”) koja je svoje mjesto našla na soundtracku nove sezone serije “Girls”. Na pitanje o razlozima pisanja glazbe za tu seriju, Allen je za časopis Rolling Stone rekla: “Mislim da je show fantastičan, tako da o tome da im dam svoju pjesmu zapravo nisam morala ni razmišljati”.

Sve pjesme je napisala sama Lily Allen dok produkciju potpisuju DJ Dahi, Greg Kurstin i Shellback. Pitki i melodičan pop je ono što je ponudila kao i optimizam u svojim pjesmama, što sugerira na dobro životno razdoblje u kojem se nalazi.

Lily Allen je govorila o nepostojanju žena na važnim izvršnim funkcijama u glazbenoj industriji, tvrdeći kako žene nisu pravedno zastupljene. Pjevačica je izrazila i svoju frustraciju medijskim objavama koje zaslugu za uspjeh glazbenica kao što su Beyoncé ili Adele, pripisuju muškarcima koji stoje iza njih.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s