Let It Go video

Album s glazbom iz filma “Frozen” – 10 tjedana na vrhu Billboard 200!


Album s glazbom iz Disneyevog animiranog filma “Frozen”, koji je u domaćim kinima prikazivan pod naslovom “Snježno kraljevstvo”, provodi deseti uzastopni tjedan na vrhu Billboardove 200, top-liste najuspješnijih albuma na američkom tržištu.

Soundtrack donosi 10 originalnih pjesama koje je napisao skladateljsko-bračni par Kristen Anderson-Lopez i Robert Lopez, te dvadesetak kratkih instrumentalnih skladbi koje je skladao Christophe Beck.

Na albumu je i pjesma “Let It Go” u izvedbi Idine Menzel koja je, među ostalim nagradama osvojila Oscara, te nominaciju za Zlatni globus.

Prethodni album s filmskom glazbom koji je proveo više od deset tjedana na vrhu billboardove top-liste bio je “Titanic”. Taj je album tijekom 1998. godine bio broj jedan 16 uzastopnih tjedana.

Album s glazbom iz filma “Frozen” ovaj se tjedan izjednačio s album “The Lion King”, “Kralj lavova” kao najuspješniji album s glazbom iz animiranih filmova. Taj je album bi na vrhu deset tjedana krajem 1994. i početkom 1995. godine.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s