Kurt Cobain

Week In Tweets … 07.04.2014.


Rolling Stone je izvijestio o detaljima ceremonije primanja novih članova Rock and Roll Hall Of Fame koja će biti održana u četvrtak u New Yorku.

Michael Stipe iz ugašenih R.E.M. najavit će primanje grupe Nirvana, Tom Morello iz Rage Against The Machine najavit će grupu Kiss. Bruce Springsteen će, naravno, najaviti primanje svog dugogodišnjeg pratećeg E Street Banda, a najavljen je i njihov zajednički nastup.

Chris Martin iz skupine Coldplay odat će priznanje Peteru Gabrielu, Glenn Frey iz Eaglesa najavit će Lindu Ronstadt s kojom je nekad davno i surađivao, a posebnu glazbenu posvetu Lindi uputit će Stevie Nicks, Carrie Underwood, Emmylou Harris, Sheryl Crow i Bonnie Raitt.

Questlove iz skupine The Roots najavit će Daryla Halla i Johna Oatesa iz, posebno u Americi, nekad vrlo popularnog dua Hall & Oates.

Dosadašnje su ceremonije primanja novih članova u Dvoranu slavnih Rock and Rolla bile zatvorene za javnost, a nakon promjene dvorane, ove je godine prvi put određen broj ulaznica pušten u slobodnu prodaju.

A Courtney Love je potvrdila da je uključena u stvaranje mjuzikla o Kurtu Cobainu. U subotu, 5. travnja obilježeno je dvadeset godina od preranog odlaska frontmana Nirvane, a njegova se udovica nada kako će broadwayski mjuzikl biti dostojna biografsko-dokumentarističko-glazbena posveta Kurtu, pa stoga najavljuje kako će se vrlo aktivno uključiti u sve faze nastanka tog djela.

Ideju o mjuziklu potaknuli su brojni Kurtovi obožavatelji preko društvenih mreža, ali s slanjem poruka izravno Courtney. “To će morati biti priča, velika priča koja još nije ispričana”, zaključila je.

Uz to, Cortney Love je najavila ponovno okupljanje klasične postave njezinog benda Hole koja se raspala 2002. godine. Ponovno okupljena postava priprema nove pjesme.

IFPI, Međunarodna udruga diskografa, u utorak je objavila redovito godišnje izvješće o stanju glazbene industrije. Billboard Biz prenosi najzanimljivije detalje. Iz podataka prikupljenih iz 50 zemalja, saznali smo da je prošle godine najveće tržište i dalje bio SAD, drugi je Japan, a Njemačka je ove godine zamijenila mjesto s Velikom Britanijom, koja je ove godine četvrta, i postalo treće najveće tržište glazbom u svijetu. Na petom je mjestu Francuska.

Pratite link u tweetu i otkrijte ostale podatke prikupljene u dokumentu “Glazbena industrija u brojkama” za 2014-tu godinu.

Kanye West je odgodio koncerte najavljene za svibanj u Australiji za rujan kako bi na miru mogao završiti novi album, ali i bez stresa vjenčati se s Kim Kardashian.

Jack White je predstavio novu pjesmu “High Ball Stepper” s najavljenog novog samostalnog albuma “Lazaretto” koji će biti objavljen početkom lipnja.

Tijekom cijelog tjedna, nebrojeni twittovi bili su posvećeni preranom odlasku Frankiea Knucklesa, legendarnog DJ-a, producenta i remiksera, “kuma house glazbe”, kako su ga zvali, čovjeka kojem se pripisuje pokretanje i popularizacija house scene.

Na Twitteru nikad nije dosadno.

Pratite i dalje naš profil @AirplayChart.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s