Foster The People

Foster The People – Supermodel


Foster The People Supermodel coverAlbum “Supermodel” indie benda Foster The People iz Kalifornije najavljen je singlom “Coming of Age” te je povodom njega napravljen jedan od najvećih murala u SAD-u koji najavljuje album. Bend je na predstavljanju murala održao besplatan koncert i razveselio sve prisutne. Album je snimljen na različitim lokacijama diljem svijeta, a sve je započelo kad su frontmen Mark Foster i producent Paul Epworth postavili studio u Maroku krajem 2012. godine. “Nismo imali nikakvih pravila. Stvarali smo koliko smo mogli u sedam dana. U duhu istraživanja, naletjeli smo na glazbeni identitet koji čini ovaj album”, prisjeća se Foster. Nakon pjesme “Coming Of Age”, novi je singl “Pseudologia Fantastica”.

“Mislim da album donosi neočekivane obrate”, govori Mark Foster i nastavlja: “Glasan je kao i prethodnik, ali na drugačiji način. Dosta sam slušao grupu The Clash, dosta glazbe iz šezdesetih, kao što su The Kinks. Mislim da su ti bendovi inspirirali naš zvuk na novom materijalu. Svakako je čvršći od našeg debija.”

Početkom mjeseca ožujka Foster The People već su objavili i najnoviji, treći singl “Best Friend”.

Iz Maroka, album “Supermodel” je nastavio migrirati s Fosterom i bendom. Rad se nastavio u Woodshed studiju u Malibuu, studijima Henson i Brenson Island u Los Angelesu, a završen je u studiju producenta Paula Epwortha Wolf Tone u Londonu. Utjecaj Sjeverne i Zapadne Afrike na albumu najviše se očituje u prvoj pjesmi pod nazivom “Are You What You Wanna Be” u čijem refrenu se može čuti “tipičan Afrički shuffle ritam”. Zanimljivo, tu je pjesmu supotpisao Greg Kurstin.

Album je organskiji i humaniji, jer je prvo izdanje bilo prilično elektronski i sintetički nastrojeno, objašnjava Mark. “Ovo nije album koji ljudi očekuju od nas. Definitivno predstavlja evoluciju za nas kao grupu i predstavlja izdanje koje će nas malo više opredijeliti u određenom glazbenom smjeru i zato sam jako uzbuđen”. Sve pjesme potpisuju Mark Foster i Paul Epworth, ali se kao suautori pojavljuju i Isom Innis, Jacob Fink, Sean Cimino, Matthew Wilcox, Luca Venter i Mike Volpe.

U svjetlu uspjeha velikog hita “Pumped Up Kicks” iz 2011., frontmen benda Mark Foster napisao je pjesmu za film “Little Boy”, što je i dovelo do toga da album “Supermodel” bude snimljen u “orkestralnijem” duhu. “Rad na filmu i odlazak u Prag na snimanje s orkestrom, što nikada prije nisam uradio i za što nikada prije nisam pisao glazbu, je nešto najmoćnije što sam napravio i čega sam ikada bio dio. Gledati 50 glazbenika kako oživljavaju nešto što sam napisao je fenomenalno”, rekao je Foster za Rolling Stone u studenom.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s