Florida Georgia Line šire vidljivost country glazbe


Zvuk countryja devedesetih umotan u novo doba na novome albumu dua Florida Georgia Line donosi suradnje s izvođačima drugih žanrova. Neobično? Znamo li kako Generacija Z paralelno sluša pjesme pet različitih žanrova, ovo je sasvim očekivani potez.

 

Artwork Album Florida Georgia Line Can't Say Ain't Country

 

Florida Georgia Line čine važan dio aktualne country scene već i stoga što su svojom suradnjom s Bebe Rexha prije dvije godine iskoračili iz granica žanra i omogućili mu dodatno širenje vidljivosti. Ta dodatna vidljivost američkom country zvuku je tim vrijednija jer se događa u doba kada jednim pokretom prsta možemo – putem streaming servisa – doći do više milijuna pjesama istovremeno. Pjesma ‘Meant to Be’ mjesecima je boravila pri vrhu svjetskoga streaminga – od jeseni 2017. pa do kraja proljeća prošle godine – i pokazala je kako country ima tu posebnu emosciju koja će zaokupiti ljude na dulje vremensko razdoblje. Stoga je interes za njihov ovogodišnji album ‘Can’t Say I Ain’t Country’ bio širi no ranije. Album je dospio do četvrtoga mjesta liste Billboard 200 u tjednu izlaska.

 

 

Četvrti studijski album dua Florida Georgia Line najavio je singl ‘Simple’, a na njemu se našla i uspješna suradnja s Bebe Rexhom. ‘Na ovom albumu radili smo već više od godinu dana, tako da smo BK i ja definitivno spremni za njezin izlazak’, odlučno je izjavio Tayler Hubbard za Entertainment Tonight i opisao ploču: ‘Puno glazbe danas referira se na neka prošla vremena. Čini mi se da je dosta toga novoga zapravo throwback. Time smo se mi vodili i na ovoj ploči. Inspiracija nam je bila glazba devedesetih na kojoj smo odrasli.’ Tayler je dodao: ‘Mogu reći kako je ovo dobro zaokružen album. Imamo stvari koje smo napisali i snimili samo za live show.’

 

 

Kako piše Idolator, u svijetu country glazbe su remiksevi daleko manje ubičajena stvar negoli u žanrovima pop, dance ili hip-hop glazbe. No, Tyler Hubbard i Brian Kelley iz grupe Florida Georgia Line su i u tome sasvim različiti od većine kolega. Možda je to razloga zašto na ovom ploči nalazimo glazbene suradnje poput onih s Jasonom Derulom, Jasonom Aldanom i Hardy. Sve pjesme na ploči potpisali su sami, dok je za produkciju bio zadužen Joey Moi.

 

 

Album  ‘Can’t Say I Ain’t Country’ dobio je 61 od maksimalnim 100 bodova na Metacriticu, a u svibnju momci kreću na koncertnu turneju istoga naziva.

(Monika Lelas Halambek)

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s