Everything Everything: Potpuno osobni


Everything Everything Facebook Studio

Everything Everything uvijek su rado otkrivali kako su njihovi umjetnički uzori članovi grupe Radiohead. Uostalom, ime grupe dolazi iz jedne od njihovih pjesama. A zvuk je takav da je Observer njihovu teću ploču ‘Get to Heaven’ nazvao albumom koji donosi nešto poput ‘Radioheada na koji možeš plesati’. Treba li onda biti iznenađen što njihov umjetnički rakurs pogađa kombinaciju eksperimenta tipa ‘Ivory Tower’ i umjetničkog popa pjesme ‘Desire’?

Ovoga puta su se članovi manchesterskog kvarteta, svojedobno nominirani za prestižnu Mercury Music Prize, odlučili na albumu ‘A Fever Dream’ progovoriti i o posve osobnim stvarima. U razgovoru za The Independent istaknuli su kako je to sasvim očekivano jer ‘ne možeš uvijek govoriti o velikim stvarima, ponekad je potrebno govoriti o onome što ti je blisko’. Dakako, u doba Twittera teško je biti isključen iz svakodnevice problema, sukoba i nasilja diljem svijeta, reći će pjevač Jonathan Higgs. A to je posebice teško umjetnicima koji, poput članova grupe Everything Everything, imaju što za ispričati o medijima, tehnologiji, politici ili svjetskim događajima.

Ipak, album ‘A Fever Dream’ je, napisat će mazin Q ‘najljudskija ploča grupe do sada’. Everything Everything su – s jasnim dodirima harmonija i glazbenih rješenja kakve, primjerice, imaju Muse ili TV on the Radio – jedan od onih primjera koji pokazuju kako postoje bendovi koji donose nešto drugačije na svjetsku glazbenu scenu. A njihova ploča ‘A Fever Dream’ to će potvrditi na prvo slušanje. I donijeti sa sobom, napisat će AllMusic, ‘zahtjevan album, ispunjen emocionalnim i zvučnim kontrastima’. Ali istovremeno i ‘pouzdano zarazan’ materijal, album namijenjen kontinuiranom preslušavanju.

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s