A$AP Twelvyy: New York kakav on jest


A$AP Twelvyy 12 cover

Čitatelji portala hotnewhiphop.com su, redom, oduševljeni. ‘Jedan od najboljih albuma ove godine’. ‘Donosi svestranost’. ‘Produkcija i semplovi su prekrasni’. ‘Gdje se skrivao svo ovo vrijeme’? ‘Stvaran je i životan, kao kad repaju Meek Mill ili 50 Cent’. I te rečenice dovoljno opisuju koliko je ’12’ – debi album u karijeri A$AP Twelvyyja – značajan. I potreban današnjoj hip hop sceni.

Album koji će donijeti ‘najbolji njujorški rap kakav se nije čuo godinama’ nastajao je dugo, a najavljivan je još od 2014. godine kada je osnivač grupe A$AP Mob – tada još živi prodcent A$AP Yams – najavio ovu ploču. ‘Album govori o svakodnevnoj borbi, autentičan je i prljav. On je New York kakav jest’, istaknuo je A$AP Twelvyy u razgovoru za Complex i dodao kako album ’12’ zvuči ‘kao grad iz kojega dolazim’.

Hip hop istočne obale na ploči ’12’ sadržan je u četrnaest pjesama i skitova koje, uz člana kolektiva A$AP Mob, izvode i njegovi gosti. Tu su, među ostalim, A$AP Rocky, A$AP Nast, A$AP Ant, A$AP Ferg, Joey Bada$$, Telana i Fredro Starr. Album je najavljen pjesmama ‘Stripped’, ‘Yea Yea Yea (Maps)’, ‘Periodi Table’ i ‘Diamonds’. Na njima, jednako kao i u ostatku materijala, nalazimo – piše magazin Vibe – ‘duhovitog spisatelja stihova koji, pridržavajući se vlastita oružja i vlastita morala, donosi jedinstveni mix uličnog repa s pogledima čovjeka koji je već proputovao svijetom’.

A ti pogledi ‘ekstatičnog repera’ čiji rad je stvaran desetak godina su ispunjeni uspomenama i čekanjima, usponima i prijateljstvima, sessionima i ustrajnošću. S porukom svijetu i fanovima kako je važno ustrajati u onome što radite, u onome što je doista važno. ‘Može potrajati deset ili petnaest godine’, reći će A$AP Twelvyy u razgovoru za magazin XXL, ‘ali nikada ne treba odustajati. Jer, nikada nije idealno doba za ono što činite i uvijek ono jest.’ I da! ‘Još uvijek imate blues glazbenike, rock i soul. I heavy metal bendove koji rade lude turneje. Pa tako imate i’, podvući će njujorški umjetnik, ‘hip-hop koji se sluša u Sjedinjenim Državama i voli u Evropi.’

I zato je s nama ’12’, taj prvi rad A$AP Twelvyyja, ploča koju ćete slušati i voljeti. U New Yorku ili u Evropi, svejedno.

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s