Calvin Harris: Kolekcija za zabavu


Calvin Harris Funk Wav Bounces Vol. 1

Album ‘Funk Wav Bounces Vol. 1’ stigao je taman na vrijeme da osvježi ljeto koje je pred nama. Zvukom i pristupom, peta ploča ekstratraženog i hitovima nabusitog škotskog DJ-a i producenta zahvaća revival disco ere post-EDM doba i traži inspiraciju u osamdesetim gosinama prošloga stoljeća kada su vladali nehajni ritmovi funka, R&B-ja, soft soula i bezbrižnog popa.

Materijal je obogaćen ritmovima  ekipom super zvijezda u kojoj nalazimo urbane jumake kao što su Frank Ocean, Pharrell Williams, Travis Scott, Migos, Snoop Dogg, Nicki Minaj, Future, Kehlani, Lil Yachty, Young Thug ili Big Sean. Rdai se o kolekciji pitkoga zvuka i radijske svježine koji će ponajvećma odgovarati prostorima poput Hrvatske koji osamdesete glazbeno žive desetljećima. No, to nije iznenađenje za čovjeka čija fascinacija istim razdobljem traje od samoga početka karijere i albuma ‘I Created Disco’ odnosno singla ‘Acceptable in the 80s’.

‘Metamorfoza Calvina Harrisa najbolje je vidljiva u njegovoj pojavnosti’, ispisat će Harrisu nesklon britanski list Guradian podvlačeći kako je od DJ-a plesne glazbe budalastog imagea postao modelom za promociju Armanijeve linije donjeg rublja. Calvin Harris iza sebe ima nisku hitova i uspjeh postajanja prvoga DJ-a koji je postao headlinerom nedjelje na Coachelli. Deset puta je nominiran za Brit-Awards, dobitnik je nagrada Grammy i Ivor Novello i jedan je od najuspješnijih izvođača u modernoj pop kulturi Velike Britanije. A ploča ‘Funk Bounces Vol. 1’ – namijenjena isključivo zabavi – ovaj status može samo potvrditi. Posebice pjesmama poput ‘Feels’, ‘Slide’ ili ‘Cash Out’. No, zahtjevnim slušateljima teško će na dulje vrijeme osvježavati glazbene nepce.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s