Marlon Roudette 2014 photo Universal Music

Marlon Roudette – Electric Soul


MarlonRoudette_ElectricSoul_album_UniversalMusic“When The Beat Drops Out” je pjesma s kojom je Marlon Roudette najavio svoj drugi, sredinom kolovoza objavljeni album “Electric Soul”.

Karijeru je počeo kao član dua Mattafix koji je djelovao od 2005. do 2010. godine. Objavili su dva albuma i nekoliko uspješnih singlova, od kojih je najpoznatiji “Big City Life”. Već 2011., Marlon je objavio svoj prvi samostalni album “Matter Fixed”, a sredinom kolovoza i novi – “Electric Soul”.

Marlon Roudette ističe kako je situacija u obitelji značajno utjecala na nastanak pjesama na prvom, ali i na novom albumu “Electric Soul”. Njegov je otac Cameron McVey, cijenjeni britanski producent koji je radio s Massive Attack, Portishead, All Saints, Sugababes i sa svojom suprugom – Nenneh Cherry.

Roditelji su mu se razveli kad je imao devet godina i tinejdžerske je godine živio između Saint Vincenta na Karibima, gdje mu je živjela majka, i Londona, gdje mu otac živi.

Nije lako kad je očeva nova supruga Nenneh Cherry, kaže, a nedavno je i sam postao otac. “Pisao sam pjesme za novi album usred svog tog kaosa i ludila. Album govori o posljednjih 18 mjeseci mog života”, pojasnio je Marlon.

Marlon Roudette dobio je ime po Marlonu Brandu, odrastao je na Karibima pod utjecajem soul i reggae zvijezda – Sama Cookea, Gregoryja Isaacsa, Dennisa Browna, ali i hip-hop izvođača, poput Mos Defa i skupine The Roots. U novije vrijeme uzori su mu Frank Ocean, Drake i The Weeknd.

Uz glazbene utjecaje, Marlon ističe kako je i njegova zrelost zaslužna za album koji je, kaže, najbolje što je u životu snimio. Iako i dalje opterećen problemima, album je vedriji od prethodnika. Pjesma “Body Language” je njegova prva seksi pjesma, takve pjesme do sad nije pisao.

Producenti albuma “Electric Soul” Marlona Roudettea su Tim Bran i Roy Kerr. Marlon ih je uposlio jer su, kaže, zaslužni za produkciju najdražeg mu prošlogodišnjeg albuma – “If You Wait” skupine London Grammar.

Za završni miks albuma zaslužan je Andrew Dawson, trostruki dobitnik Grammyja koji je surađivao i s Kanyeom Westom.
Među suradnicima s kojima je pisao pjesme za novi album ističu se Stuart Matthewman, uz Sade Adu, glavni autor pjesama skupine Sade, te Jamie Hartman koji je do sad najpoznatiji po suradnjama s Christinom Aguilerom, Joss Stone i Jasonom Mrazom.

Marlon je s 12 godina počeo učiti svirati bubnjeve, pa je na albumu većinu i sam odsvirao. Svirao je i klavir, uz koji je u Berlinu i Londonu i napisao većinu pjesama. A upravo je Berlin utjecao na većinu tekstova na albumu. “Neki su izvođači, poput Bowieja i U2, u Berlinu osvježili svoje karijere.”, rekao je Marlon. “Volim povijest tog grada. To je grad slomljena srca, zid ga je raspolovio. To se još uvijek osjeća.” U Berlinu je napisao pjesmu “America”.

Marlon Roudette živi i radi u Londonu, no u Velikoj Britaniji nikada nije postigao uspjeh koji postiže u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj. Njegov singl “New Age”, kojeg supotpisuje Guy Chambers, s “Matter Fixed”, njegovog debitantskog samostalnog albuma iz 2011., još uvijek drži rekord u Njemačkoj – pjesma je to koja je osam tjedana provela na vrhu top-liste, što je najduži boravak na broju jedan u posljednjih 30 godina.

Cool pjesme su veselije, a pop pjesme su nekako cool“, opisao je Marlon novi album “Electric Soul”.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s